Košarica
Izbornik

Osvrt na knjige Danielle Kordić - Portret duge, Kozmički vatromet, Narcis i ruža

Osvrt na knjige Danielle Kordić - Portret duge, Kozmički vatromet, Narcis i ruža

Sigurno ste primijetili da često i s velikim žarom prenosim citate, misli i odlomke iz triju knjiga koje su mi u zadnjih godinu dana  posebno prirasle srcu. U stvari promijenile su mi život i to 100 % na bolje. Danielline knjige došle su u pravi čas i baš su mi pomogle u mojim nekim teškim životnim trenucima. Taj osjećaj želim podijeliti s vama. Želim da i vama pomognu. Mogu slobodno ustvrditi da je Daniella hrvatski ženski Eckhart Tolle. Želite li zaroniti u najintimnije kutove svojih unutarnjih svjetova i doznati što vas koči na putovanju vašim životnim obzorjem, Portret duge, Kozmički vatromet i Narcis i ruža, knjige Danielle Kordić pravo su štivo za vas. Svaka na svoj način i dopunjujući se međusobno, ukazat će vam na smjernice i načine s pomoću kojih je moguće osvijetliti svoju ropotarnicu podsvijesti. Isto tako djela će vas usmjeriti prema metodama iscjeljivanja unutarnjeg djeteta koje će vas osloboditi okova prošlosti. 

PORTRET DUGE – DUHOVNO UMIRANJE I PONOVNO RAĐANJE

U knjizi Portret duge zajedno s glavnim likom, mladom djevojkom Viktorijom u čijoj priči će vjerojatno mnogi od vas pronaći djelić sebe, ulazite u misterij duginih boja svjesnosti. No prije nego što dotaknete čarobnu kompoziciju boja, trebat ćete rastvoriti tamne oblake koji su se nadvili na vas na beskrajnom nebu vašeg životnog stvaralaštva. Viktorija je upravo to učinila. Hrabro se upustila u pustolovinu svoje životne svrhe i otvorila se prema istraživanju svog potencijala za koji nije ni znala da postoji. Paradoks u ovoj priči jest taj što Viktoria, zapravo, i nije imala nikakvu želju istražiti svoje unutarnje područje svjesnosti. Živjela je nesvjesnim životom, prateći smjerove svojih ego puteva koji su je jednog dana strmoglavo doveli do ralja životnog ponora. I tek tada, u najvećem jeku svoje patnje, uvidjela je gdje se zapravo našla. Dakle, na samom rubu života nakon što je odlučila presuditi samoj sebi, Viktoria je doživjela pomak u svijesti. Morala je duhovno umrijeti da bi se ponovno rodila. Što se sve odvijalo u svijesti djevojke koja je dva tjedna ležala u bolnici i borila se za život, doznat ćete u ovoj knjizi koja vam omogućuje da se i vi otvorite prema mnogim pitanjima koja su duboko zakopana u najsjenovitijem dijelu vaše osobnosti. Nakraju, Viktoria je uspjela! Nakon mnogih posrtaja i padova, izvukla se iz oblaka tamnih spodoba koji su zaklanjali njezine dugine boje…

 

KOZMIČKI VATROMET – KULTIVIRANJE OSJEĆAJA SVJESNOSTI

Kozmički vatromet je knjiga koja će vam pomoći da dosegnete samu srž svoje unutarnje jezgre. Autorica vas vodi u tzv crnu rupu (podsvijest) u kojoj se sukobljavate sa zvjerčicom (egom) i preispitujući stare modele životnih gledišta, prepuštate se nečem nepoznatom, nečem što je veće od vas samih. Unutar svojih psiholoških obrazaca budite u sebi silu suprotnosti i postajete promatrač- prisutnost koja motri. Kultivirajući svoj osjećaj svjesnosti uočavate fregmentirane dijelove svoje osobnosti koji vam postaju sve više vidljivi (nekad su bili nevidljivi). Sve ono što ste prije smatrali nemogućim, sada je, iz perspektive nove svijesti, unutar vašeg dosega. Vaša se energetska struktura mijenja i usklađuje s novonastalom sviješću. Utirete put spoznaji i dopuštate Božjoj intervenciji da se uskladi s vašom intuicijom. Iz fregmentacije vraćate se u cjelovitost te smjelo i s novom životnom snagom otvarate nebeska vrata svog kozmičkog vatrometa. Vrata kozmičkog vatrometa dostupna su svima, no pitanje je jesmo li svi mi spremni otvoriti se prema životu kakvog želimo i znamo da zaslužujemo te dopustiti kozmičkom slavlju da dosegne naše postojanje. 

I ako bih trebala birati moja najdraža Daniellina knjiga: NARCIS I RUŽA - povratak u cjelovito stanje izvornog bića

Narcis i ruža osvojila je mnoga srca čitatelja već prvim izdanjem. Tomu je tako, među ostalim, jer autorica rabi popularno – znanstveni diskurs kako bi široj čitateljskoj publici približila narcisoidnost – jedan od najintrigantnijih psihičkih poremećaja. Kroz istinite životne priče ukazuje se na suptilni odnosno lukavi i manipulativni oblik nasilja koji nazivamo emocionalnim zlostavljanjem. Mnogi ljudi i ne znaju da su u djetinjstvu bili podvrgnuti emocionalnoj torturi, čak i ne naslućuju da je u njihovoj obitelji postojao problem narcizma. Tek kasnije u mladoj,  srednjoj, pa čak i starijoj životnoj dobi kad počnu uočavati da im se u životu događaju stvari koje konstantno izmiču njihovoj kontroli, ulaze u razne spoznajne elemente svoje stvarnosti odnosno stvarnosti njihova ranjenog unutarnjeg djeteta. I stoga ova knjiga pruža iznimno korisna rješenja za otkrivanje tajnovitog i misterioznog ”slona u sobi.” Mentalna neravnoteža takvog poremećaja u čovjeku vrlo često prođe nezamijećeno, budući da osobe s narcisoidnim poremećajem osobnosti vješto i spretno mogu skrivati svoje unutarnje nesigurnosti i prekriti ih maskom samouvjerenosti ili pak čiste nevinosti. Knjiga Narcis i ruža pružat će vam mogućnost da razriješite nedoumice koje ste imali ili imate u vezi s narcizmom te će vas potaknuti da se iz trauma djetinjstva, vratite u iscijeljeno i cjelovito stanje svog izvornoga bića. Danielline knjige možete kupiti u svim knjižarama Hoću knjigu,  u knjižari Planetopija u Ilici, u knjižarama Znanje i Školska knjiga. Isto tako ih možete naručiti direktno od autorice - preko njene facebook stranice. Radimo na tome da knjige budu izdane i dostupne u Sloveniji i Srbiji.

Pretraga