Košarica
Izbornik

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka prikupljenih u procesu registracije Kupaca Internet stranice Čitaj knjigu d. o. o., odnosno u procesu registracije Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Internet stranice Čitaj knjigu d. o. o. Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja Čitaj knjigu d. o. o.

Čitaj knjigu d. o. o. kao pružatelj usluga Internetske stranice Čitaj knjigu d. o. o. pridržava se važećih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Čitaj knjigu d. o. o., Lašćinska cesta 72, 10000 Zagreb, Hrvatska (u daljnjem tekstu Čitaj knjigu) obrađuje osobne podatke.

Upućuju se Kupci Internet stranice Čitaj knjigu (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama Čitaj knjigu (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Čitaj knjigu d. o. o. prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu [email protected] 
Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije Kupca odnosno prijavom na Internet stranici Čitaj knjigu d. o. o. od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Čitaj knjigu d. o. o. , Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

 

KOJU VRSTU OSOBNIH PODATAKA PRIKUPLJA I OBRAĐUJE ČITAJ KNJIGU  PUTEM INTERNET STRANICE ČITAJ KNJIGU d. o. o.?

Prilikom registracije osobe za Kupca Internet stranice www.citajknjigu.com  

Čitaj knjigu d. o. o. će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, adresu (uključujući poštanski broj), e-mail adresu, telefonski broj, korisničko ime i lozinkua.
Kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za prijavu.

Prilikom registracije osobe za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama www.citajknjigu.com Internet stranice, Čitaj knjigu d. o. o. će od budućeg Korisnika zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) i to: ime i e-mail adresu.

Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac odnosno Korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih traži, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu Čitaj knjigu d. o. o., informacije o hardveru, softveru ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sustavu vašeg računala te verziji aplikacije i vašim jezičnim postavkama.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i stranicama Čitaj knjigu koje su vam prikazane. Čitaj knjigu preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice Čitaj knjigu. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova i brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem šest znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom u godini).

U KOJU SVRHU ČITAJ KNJIGU PRIKUPLJA I OBRAĐUJE OSOBNE PODATKE?

Čitaj knjigu prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca Internet stranice Čitaj knjigu d. o. o. u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca koji pristupaju Internet stranici www.citajknjigu.com realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe Kupcu, komunikacije s Kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprijeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bila individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca.

Čitaj knjigu prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem e-maila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, zbog  stvaranja korisničkog profila s ciljem individualnog primanja obavijesti, istraživanja tržišta te poboljšanja efikasnosti i kvalitete naših usluga.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti Internetsku stranicu Čitaj knjigu d. o. o.. Niti jedan dio Internetske stranice Čitaj knjigu nije dizajniran na način da privuče bilo koga tko je mlađi od 16 godina.

KOJA JE PRAVNA OSNOVA OBRADE OSOBNIH PODATAKA?

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici Čitaj knjigu, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi Kupca. Kupac klikom na prihvaćanje Općih uvjeta poslovanja daje privolu za obradu svojih osobnih podataka.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici Čitaj knjigu daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka i[email protected]

S KOJIM PRIMATELJIMA ČITAJ KNJIGU DIJELI OSOBNE PODATKE?

Čitaj knjigu neće dijeliti osobne podatke Kupca odnosno Korisnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju.
Čitaj knjigu će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s:
1. Pružateljima usluga distribucije robe s kojima ima trajni ugovor te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatražiti uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio, a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.
3. Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade dobitniku nagrade, kad Čitaj knjigu koji je organizator nagradnog natječaja u pravilima nagradnog natječaja naznači da će isporuku nagrade dobitniku organizirati sponzor.
4. Pružateljem uluge održavanja ERP i CRM rješenja s kojima ima trajni ugovor te u svrhu redovitog ili vanrednog održavanja, a sve u svrhu realizacije usluge Kupcu.

OBRADA OSOBNIH PODATAKA U PROCESU PLAĆANJA KREDITNIM I DEBITNIM KARTICAMA

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

CorvusPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679  te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

CorvusPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz narudžbe ili temeljem narudžbe, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje narudžbe (autorizacije i naplate) potrebni su ovi osobni podaci kupca:

 • Ime i prezime
 • E-mail
 • Telefon
 • Adresa
 • Mjesto
 • Poštanski broj
 • Država
 • Vrsta kartice
 • Broj kartice
 • Vrijeme trajanja kartice
 • CVV kod kartice

 

CorvusPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera, a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Čitaj knjigu ni u jednom trenutku ne raspolaže, ne prikuplja i ne obrađuje osobne podatke unesene u svrhu procesiranja i naplate kartica. Upućuju se Kupci da se informiraju o obradi osobnih podataka od strane CorvusPay-a. Čitaj knjigu d. o. o. stoga upozorava Kupca da brine o svojim podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zlouporabljeni.

RAZDOBLJE U KOJEM ĆE OSOBNI PODACI BITI POHRANJENI

Čitaj knjigu pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca Internet stranice Čitaj knjigu  na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i šest mjeseci nakon prestanka registracije Kupca u kojem će razdoblju  biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Čitaj knjigu pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija.

PRISTUP I ISPRAVAK OSOBNIM PODACIMA

Kupac i Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima po registraciji na stranici te pristupom na "Moj račun" gdje Kupac može revidirati svoje osobne podatke koje je podijelio s Čitaj knjigu d. o. o.. Kupac i Korisnik mogu zatražiti i dobiti od Čitaj knjigu cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: [email protected]

 

BRISANJE OSOBNIH PODATAKA (PRAVO NA ZABORAV)

Kupac i Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected]  i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Čitaj knjigu d. o. o. putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu [email protected] u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

 

PRAVO NA PRIGOVOR

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka [email protected]

Naravno, imate pravo na prijavu nadzornom tijelu, Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

SIGURNOSNE MJERE ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala Kupca odnosno Korisnika i Čitaj knjigu odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Čitaj knjigu uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Čitaj knjigu provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice Čitaj knjigu te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Čitaj knjigu se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

IZMJENA IZJAVE O PRIVATNOSTI

Ovu Izjavu o privatnosti, Čitaj knjigu može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na Internet stranici www.citajknjigu.com. Zato Čitaj knjigu poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ne slaže li se Kupac ili Korisnik s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo Kupca i Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.citajknjigu.com  Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.citajknjigu.com

Nastavak uporabe Internetske stranice Čitaj knjigu od strane Kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

PRAVILA O POSTUPANJU S "KOLAČIĆIMA"

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na Internet stranici Čitaj knjigu d. o. o. na razne načine npr. kako bi Internet stranica Čitaj knjigu funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.
Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da "zapamti" akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

Privremeni kolačići (Session cookies) – pohranjuju se na računalu, te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internetskoj stranici da dobije privremene podatke poput komentara ili stanja košarice za kupnju.

 • Trajni kolačići (Persistent cookies) – Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Čitaj knjigu d. o. o. koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost "zapamti me" prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete www.citajknjigu.com
 • Kolačić od prve strane –  dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kad korisnik ponovno posjeti web stranicu.

Kolačići od treće strane – postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords).
Ovi kolačići nisu postavljeni od strane www.citajknjigu.com te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

·KOJE SU VAM OPCIJE DOSTUPNE?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije "pomoć" u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.
Odaberete li opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na  Internet stranici Čitaj knjigu, www.citaknjigu.com