Košarica
Izbornik

Sudionica sam 7. TEDx KoprivnicaLibrary konferencije u subotu, 23.4. u Koprivnici

Sudionica sam 7. TEDx KoprivnicaLibrary konferencije u subotu, 23.4. u Koprivnici
TEDx Koprivnica Library, konferencija posvećena idejama vrijednima širenja u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” došla je i do svog sedmog izdanja. Na rasporedu je u subotu, 23. travnja s početkom u 18 sati na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice, a po prvi puta za prisustvovanje će biti potrebno imati ulaznicu. Ovo su govornici:
  1. Facebook stranica „Čitaj knjigu“ nije samo stranica – to je preko 120.000 zaljubljenika u knjigu i čitanje. Na jednom mjestu uspjela ih je okupiti Alis Marić, zaljubljenica u čitanje i putovanja. Inače diplomirana pravnica koja iza sebe ima bogatu korporativnu karijeru, 2011. iznenada ostaje bez posla i na nagovor prijatelja baca se u sasvim drugačije vode.
  2. „Zapali jednu svijeću i bit će manje mraka“ moto je Vitomire Lončar, poznate kazališne i filmske glumice i ravnateljice kazališta Mala scena. Aktivizam je njezina strast, učenje je čini sretnom. Najveći uspjeh joj je, kako kaže, da svakodnevnim upornim radom doprinese razvoju zajednice. Jedna je od 40 tisuća građana oboljelih od epilepsije te se ne ustručava javno govoriti o ovoj bolesti.
  3. Anđelo Jurkas – učitelj, glazbenik, pisac, publicist, stručnjak za pop kulturu koju vidi kao poticaj mladim naraštajima da se otvore novim iskustvima i sadržajima s kojima se ne susreću kod kuće. Odluka za uvođenje pop kulture u nastavni plan i program je na čekanju od strane Hrvatskog sabora, a on u međuvremenu piše, pjeva, snima dokumentarce, marketinške filmove. Neki ga obožavaju, neki se ne slažu s njegovim idejama- a vi prosudite sami!
  4. Jedan od  inspirativnih govornika je i Dražen Glavaš. Predaje poslovnu etiku i liderstvo na prestižnom veleučilištu VERN. Jedan je od prvih poslovnih savjetnika/trenera u Hrvatskoj, vodi Udrugu poslovnih ljudi „Partner“ koja je prošle godine organizirala prvu lidersku konferenciju u Hrvatskoj. Etika, integritet i poštenje vrijednosti su za koje se treba zalagati!
  5. Koprivničanac Siniša Bosanac prvenstveno je roditelj dvoje djece, a zatim i veliki aktivist koji svojim zalaganjem želi dokazati kako aktivizam može biti korektivni čimbenik u društvu, pa čak i mijenjati diskriminacijske zakone. S ciljem borbe protiv diskriminacije djece s invaliditetom osnovana je Facebook grupa „Pomozimo djeci s invaliditetom“, kao početna točka jedne velika inicijative koja je uslijedila.
MP068950-696x464  

Pretraga