Košarica
Izbornik

Nijema pacijentica – Alex Michaelides – samo ona zna istinu, ili?

Nijema pacijentica – Alex   Michaelides – samo ona zna istinu, ili?
Prevela: Ana Knežević

Evo psihotrilera koji me je oborio s nogu. Napisan je skladno i elegantno. Kratke rečenice pune su napetosti, snage i neke energije koja vas svo vrijeme čitanja obuzima. Kratka poglavlja gone vas da čitate dalje i dalje kako biste shvatili tko je što učinio, zašto i može li se to razumjeti. Pred vama je 308 stranica punih napetosti i zbunjenosti s dubokim uvidom u ljudsku dušu.

Glavni lik je uspješna, tijelom i dušom slikarica Alicia Berenson koju nekako od prve rečenice u knjizi zavolite. Uz nju ste, na njenoj se strani, ali - ona je ubila muža i to hicima u glavu! Pa kako je možete voljeti? Ja sam je  zavoljela iako je Alicia pronađena okupana krvlju pored muževljevog tijela, inače uspješnog fotografa.

Tu je i šarmantni psihoterapeut Theo, čovjek koji očito zna svoj posao. Dolazi u psihijatrijsku bolnicu Grove gdje je Alicia smještena već sedam godina i kreće u otkrivanje istine. Pomalo je opsjednut njenim slučajem.  No Alicia je nijema. Ne govori. Samo bulji u prazno i šuti. Samo ona zna istinu, a on zna njezinu tajnu. Ova očaravajuća psihološka misterija postala je bestselerom New York Timesa, Sunday Timesa  i trenutno je najprodavaniji triler na Amazonu. Osim toga na Forbesovoj listi je najboljih trilera 2018. /2019. kao i na čuvenoj stranici Goodreads gdje je zauzeo prvo mjesto. Riječ je o perfidnom psihotrileru, napisanom s gledišta terapeuta, a čije je otpetljavanje šokiralo i najiskusnije pisce tog žanra. Priča je toliko uvjerljiva da vas potpuno zaokupi. Autor je i sam psihoterapeut tako da zna o čemu piše. Naslovnica se dobro uklapa u priču i sviđa mi se. Nadam se da ću ubuduće moći pročitati još koji roman ovog autora.

Za mene se  ovdje nema što dodati osim: 5 zvjezdica i jasna preporuka za čitanje!

"Nijema pacijentica" koja osvaja srca čitatelja  širom svijeta do sada je objavljena u čak 44 zemlje. Poznati glumac Brad Pitt i njegova producentska kuća Plan B otkupili su prava za snimanje filma koji će biti inspiriran upravo ovim popularnim romanom.

 

Pretraga