Košarica
Izbornik

Ne možeš mi ništa – David Goggins – poziv na buđenje

Ne možeš mi ništa – David Goggins – poziv na buđenje

Davida Gogginsa već duže vrijeme pratim na Instagramu uz još devet milijuna drugih ljudi. Nestrpljivo sam iščekivala prijevod njegove životne priče. Volim knjige koje me osvoje na prvu, "uvuku u priču" i koje žurim pročitati čim prije. A ovo je jedna takva knjiga. Razorna, šokantna i potresna, istovremeno je motivirajuća, veličanstvena i poticajna.

David Goggins je ultrasportaš i piše o svom životnom putu. Zaista je impresivno što neki ljudi mogu postići kao sportaši, vojnici, marinci, “ranjeni ljudi” zbog svih silnih trauma koje su imali kroz život.
"Ne možeš mi ništa" je više od knjige. To je putovanje samospoznaje pod vodstvom čovjeka čija je životna priča sama po sebi dokaz nepokolebljive odlučnosti i snage. Goggins nam otvara oči o neograničenoj moć ljudskog duha. Dijeleći svoju snažnu životnu priču, koja kreće od teškog djetinjstva, nasilnog oca, ekstremnog siromaštva do postizanja nezamislivih fizičkih i mentalnih visina potiče nas da i mi prepoznamo i probijemo svoja samonametnuta ograničenja i uvjerenja. A imamo ih... Priča je sirova, iskrena i ponekad bolna za čitanje, ali vas tjera da se zamislite, razmislite. Dobijete motivaciju. Gogginsov je stil pisanja jednostavan i izravan pa je knjiga lako čitljiva. Njegova je poruka jasna: disciplinom, napornim radom i nepokolebljivom vjerom u sebe možete postići svaki zamislivi cilj.

Praktični savjeti i vježbe na kraju svakog poglavlja vrijedni su alati za primjenu savjeta koje ste pročitali u praksu. Izazivaju vas da nadiđete uobičajenu razinu udobnosti i pogodnosti i suočite se sa životnim izazovima kako bi iskusili rast i uspjeh. "Ne možeš mi niša" nije "samo" knjiga, već poziv na buđenje. Izaziva vas da napišete vlastitu životnu priču i budete najbolji što možete, bez obzira na prepreke na putu. Preporučujem je svakome tko je spreman izazvati sebe i izrasti izvan uobičajenog. Zato od mene ima čvrstih pet zvjezdica.

David Goggins je bivši mornarički SEAL-ovac . Natjecao se u više od 60 ultra maratona i (ultra) triatlona, postavljajući nove rekorde i stalno završavajući među prvih pet. Držao je Guinnessov svjetski rekord s 4030 zgibova u 17 sati i prva je osoba koja je istovremeno završila elitnu obuku kao mornarički SEAL i kao američki marinac. David je također vojni rendžer i taktički zračni kontrolor zračnih snaga. Zbog njegovih brojnih rekorda u izdržljivosti, časopis "Outside" ga je nazvao "Najsposobnijim (pravim) muškarcem u Americi".

Pretraga