Košarica
Izbornik

Elizabeth Haynes – U najmračnijem kutu

Elizabeth Haynes – U najmračnijem kutu

Catherine je mlada djevojka koja voli tulumariti i ponašati se neodgovorno. Jedne večeri upoznaje šarmantnog muškarca koji se čini savršen. Vrlo je sretna i zadovoljna, no s vremenom počinje shvaćati da je Lee užasno posesivan. Kada pokuša upozoriti svoje prijateljice na činjenicu kako se osjeća sputanom, zarobljenom te da ju novi dečko počinje plašiti, nailazi na nerazumijevanje. Svi smatraju kako se boji obaveza te pravi slona od buhe te namjerno pokušava uništiti savršenu vezu sa savršenim muškarcem. Kada shvati da joj je život u opasnosti, nema se kome obratiti za pomoć i jedina solucija je bijeg. Ali kako pobjeći kad je Lee uvijek nekoliko koraka ispred nje?

Radnju ove knjige pratimo u dva vremenska razdoblja – prije i poslije. Pisana je u stilu dnevničkih zapisa koji se nižu te otkrivaju događaje iz prošlost i sadašnjosti pa upoznajemo Catherine kakva je bila u vezi s Leejem i događaje nakon nekoliko godina kada više ne izlazi, boji se vlastite sjenke i boluje od ozbiljnih psihičkih poremećaja. Njezin život više nikada neće biti normalan jer svakog dana satima provjerava je li sigurna, jesu li sva vrata i prozori zaključani te je li sve na svome mjestu. No svjesna je da to nije život kakav želi živjeti te se mora suočiti s prošlošću, ali pojma nema kako će priliku za to dobiti uskoro, htjela ona to ili ne… Dodatan je bonus Catherinin susjed koji se zbližava s njom i uskoro postaju prisni pa nas prati i ljubavna priča, tj.jedan nesiguran začetak ljubavi i borba s demonima prošlosti (s obje strane) kada ne znamo možemo li više uopće vjerovati ljudima. Hoće li Catherine pronaći nekoga kome može vjerovati i još važnije, nekoga tko će vjerovati njoj u trenucima kada razum govori jedno a instinkti vrište nešto sasvim drugo? Možda je teško vjerovati ženi koja je luda ili na dobrom putu da to postane… U traganju za vrhunskim trilerom ovo se pokazao pun pogodak. Kako se zapisi nižu, tako raste napetost koja ostavlja bez daha i tjera jezu kroz tijelo. Autorica je odabrala odličnu formu pisanja pa je radnja vrlo dinamična, lako se prati te je prepuna zanimljivih detalja i obrata koji vam neće dozvoliti da prestanete s čitanjem. Likovi su detaljno karakterizirani a glavnina napetosti leži upravo u činjenici kako je ljudsku psihu teško odgonetnuti te da mnogo toga može biti varljivo, pogotovo kada ste istraumatizirani. Događaji iz prošlosti i sadašnjosti savršeno se preklapaju a cjelovitu sliku dobivate tek na samom kraju.

Preporučujem svim ljubiteljima vrhunskih psiholoških trilera i krimića jer ovaj će vas roman jednostavno oboriti s nogu i držati u neizvjesnosti do ranih jutarnjih sati.

Izdavač: Mozaik

Pretraga