Košarica
Izbornik

Stigli su novi naslovi!

Stigli su novi naslovi!

Svjetlost iz davnine - John Banville (izdavač Fraktura) - Dobitnik nagrade Booker napisao je roman koji su mnogi skloni pro­glasiti remek-djelom. - (Sunday Independent)

'Billy Gray bio je moj najbolji prijatelj, a ja sam se zaljubio u njegovu majku.'Sunčana jutra ukradena na stražnjem sjedalu automobila, zabranjena poslijepodneva u ruševnoj kolibi usred šume – pedesete su godine prošlog stoljeća, a u irskome obalnom gradiću petnaestogodišnji se dječak tajno sastaje s tridesetpetogodišnjom majkom svojega najboljeg prijatelja. Trajalo je nepunih pet mjeseci, ali Alexanderu Cleaveu promijenilo je život. Čak i nakon što se zauvijek oprosti od svoje prve ljubavnice, sve što će mu se otad događati bit će u znaku te rane ljubavi, njezinih prvih sumnji i pitanja: 'Zašto je odabrala mene?'

Rusi vole breze - Olga Grjasnova (izdavač edicije Božičević) Snažan prvijenac

Maša je mlada, temperamentna, svojeglava, obrazovana prevoditeljica koja govori pet jezika i  sanja o karijeri u UN-u. Kao dijete iskusila je rat u rodnom Bakuu odakle s obitelji seli u Njemačku gdje ubrzo upoznaje sva lica multikulturalnog društva. Nakon iznenadne smrti partnera Elijasa, Maša prihvaća posao u njemačkoj mirotvornoj zakladi te odlazi u Tel Aviv gdje susreće svoju židovsku rodbinu izbjeglu u Izrael nakon holokausta i rata u Azerbajdžanu. U Mašinoj glavi izmjenjuju se slike rata s grizodušjem zbog Elijasove smrti a izraelsko-palestinski sukob te nemoć zapadnih i lokalnih mirotvoraca u uspostavi mira pojačavaju njezinu osobnu traumu koja je i trauma suvremenog svijeta u neprestanom izvanrednom stanju.

Teorija o Pandi - Pascal Garnier (edicija Božičević) - Roman pun crnog humora i mračne intrige.

Jedne nedjelje u listopadu, na kolodvor u malom gradu u Bretanji dolazi muškarac imenom Gabriel. Polako se uvlači u živote stanovnika, kuha im, pomaže, sluša ih, ispunjava im želje. No Gabrielova požrtvovnost do kraja romana preokrenut će se u surovo suočavanje s vlastitom životnom tragedijom. Teorija o pandi priča je o ljudskoj potrazi za srećom i posljedicama njezina gubitka, poetski krimić koji čitatelja do kraja drži u neizvjesnosti." Izvrsno! (Figaro)

Argentinac - Ernesto Mallo (izdavač: Znanje) - Životna priča koja ostavlja bez daha!

"Inspektor Lascano uvučen je u sukob između pretendenta na mjesto šefa policije Buenos Airesa i Apostolesa, skupine pokvarenih policajaca koji se bave trgovinom droge i žele preuzeti kontrolu nad gradom. Kada tek imenovani šef policije bude smaknut, Lascano postaje iduća meta. Njegov jedini spas je u bijegu iz zemlje za što mu hitno treba novac...

Kuća Wittgenstein - Alexander Waugh (izdavač: Vuković&Runjić)  - U dramatičnom prikazu života Wittgensteinovih, Alexander Waugh prati tragediije, trijumfe i obrate sreće u priči o obitelji koju povezuje fanatična ljubav prema glazbi, ali je razdiru novac, ludilo, međusobne svađe i kataklizme dva svjetska rata.

Jato - Nicolas Poblete (izdavač: edicije Božičević)  

U središtu romana mladi je homoseksualac Cris, čiji roditelji, otac psihijatar i majka koja je u četrdesetoj godini odlučila upisati studij psihologije, ne odobravaju njegov način života. Nakon što ga skupina mladića brutalno pretuče na izlasku iz diskoteke i kada mezzosopranistica Liliana, koja je došla na studij u Santiago de Chile, nestaje, bit će prisiljeni pronaći put prema drugome.

Nezaboravan roman o slobodi i toleranciji. Djelo napisano okretnim stilom, prožeto dalekosežnom poetskom imaginacijom. Bez sumnje, najbolji roman Nicolása Poblete. - Carolina Andonie Dracos        

Pretraga