Košarica
Izbornik

Kućna pomoćnica – Freida McFadden – napet i mračan triler koji će vas i - zabaviti

Kućna pomoćnica – Freida McFadden – napet i  mračan triler koji će vas i - zabaviti

Konačno mi je u ruke došao jedan fenomenalan psihološki triler, baš onakav kakve ja volim. Već dugo mi se to nije dogodilo. Meni su inače najbolji iz tog žanra romani ka što si "Nestala", "Djevojka u vlaku", "Plač", "Suša", "Djevojčica A", "Smola"... uvijek nekako iznenade, u najboljem smislu te riječi.

Millie ne može vjerovati svojoj sreći kad joj elegantna Nina Winchester ponudi posao kućne pomoćnice sa smještajem kod svoje obitelji na Long Islandu. Najviše zato jer Millie ima prošlost o kojoj nitko ne bi smio ništa znati. Ali čim je uselila i nakon što je krenula kolotečina svakodnevnog života, Nina počinje pokazivati svoje pravo lice: namjerno ostavlja kuću u groznom neredu, zbunjuje Millie oko termina prikupljanja kćeri Cecelije i optužuje je za stvari koje nije učinila. Njezina razmažena kći postupa s Millie bez imalo poštovanja, no zato je Ninin atraktivni muž Andrew simpatičan i vrlo obziran. Samo da nije Ninine sve veće ljubomore. Zašto je Nina zaposlila Millie? Da joj zagorča život? Ili i Nina ima mračnu tajnu koju nitko ne smije saznati?

Ovo je triler o kojem vam ništa više od ovoga ne mogu reći, jer bih vam time pokvarila čari čitanja. Napetosti ima mnogo, neočekivanih obrata ima dovoljno, a tajni - tajni koliko hoćeš. Uzbudljiv je i pun obrata, jer svaki put kada pomislite da znate što će se sljedeće dogoditi, radnja se zaokrene i ostavi vas pomalo u nedoumici.

Nina Winchester je kućanica, na kraju tridesetih godina svog života, uvijek elegantno odjevena, nosi bob frizuru, ima svijetloplave oči, udata je za bogatog i uspješnog poslovnog čovjeka Andrewa Winchestera. Imaju desetogodišnju kćerkicu Ceciliju. Nina je potpredsjednica u školskom odboru roditelja i profesora. Živi s obitelji u raskošnoj kući na Long Islandu koja je okružena ogromnim i njegovanim vrtom. Isto kao i njezina kućna pomoćnica, Nina je odrasla u Brooklynu.
Millie Calloway je pak u srednjim dvadesetim, ima plavu kosu i očajnički traži posao. Usamljena je nakon što izašla - iz zatvora. Nema prijatelja, nema svoj dom i privremeno spava u autu. Nosi uglavnom rabljenu odjeću i pazi da njezina ljepota ne bi došla do izražaja. Lice skriva iza ružnih velikih naočala iako ima odličan vid. Kada dobije posao u kući Nine Winchester ima neki čudan osjećaj, ali nije u poziciji da bira.
Što kažete? Nadam se da sam vas uspjela nagovoriti da čitate ovaj napeti, mračni psihološki triler koji doista opravdava svoje ime i drži vas u neizvjesnosti do iznenađujućeg kraja. Pred nama su vrući dani. Ovo je idealno štivo za nadolazeće ljeto. Rashladit će vas...

Freida McFadden po zanimanju je liječnica, specijalista je za ozlijede mozga. Uzbudljivi zapleti njezina su strast. S "Kućnom pomoćnicom" je gotovo preko noći postigla međunarodni autorski proboj. Oduševljenje čitatelja nevjerojatnim obratima u ovom trileru bilo je toliko veliko da je e-knjiga u vrlo kratkom roku oborila sve rekorde u SAD-u i Velikoj Britaniji i postala proslavljeni bestseler. Freida McFadden sa svojom obitelji i crnom mačkom živi u stoljetnoj kući sa škripavim stepenicama i pogledom na more.

Pretraga