Košarica
Izbornik

Ego, ljubav, istina – Zoran Salopek – knjiga koja potiče na razmišljanje i šalje tri važne poruke: budi ponizan, vjeruj procesu, smiri svoj ego

Ego, ljubav, istina – Zoran Salopek – knjiga koja potiče na razmišljanje i šalje tri važne poruke: budi ponizan, vjeruj procesu, smiri svoj ego

Druga knjiga Zorana Salopeka me oduševila. Puna je tema i životnih lekcija koje odjekuju, podižu I nadahnjuju. Nakon Zoranove prve knjige "Neboder života" koju sam čitala s velikim guštom, kroz koju sam saznala o Zoranovom odrastanju, nesretnom djetinjstvu i mladenačkom životu provedenom u siromaštvu, ali i u kojoj sam našla puno primjenjivih poruka i savjeta, ne zaustavlja se u daljnjem promišljanju smisla i svrhe života. On o tome govori onako kako stvarno jest i obraća se TEBI!

Bez ega vezanog za ishode, možete živjeti u službi svih bića - što uključuje i samog sebe. Ponekad je oštro i šokantno dok Zoran otkriva istinu o tome tko ste zapravo i kako je vaš vlastiti veliki debeli, pohlepni ego kriv za vašu nesreću. Poruka je jednostavna: prestanite kriviti sve i svakoga za svoju bijedu i preuzmite odgovornost. Shvatite da su sreća i patnja stanja uma i ne mogu se pronaći u vanjskim uvjetima. Suočite se s činjenicama. Ako vodite stalni razgovor sa samim sobom koji ide: "suditi, uspoređivati, suditi", "začepi i daj mi malo mira" ovu knjigu vrijedi pročitati.

Postoje druge knjige sa sličnom porukom: prestani si pričati priče i samo budi, ali ova to čini sažeto i na prizeman način. Nema izgubljenih riječi, a poglavlja su kratka i anegdotalna. Brzo sam je pročitala, ali sigurno neće skupljati prašinu na polici, jer to je knjiga koju čitamo iznova i iznova - drugi put ću je čitati s puno više prostora za upijanje i shvaćanje.
Baš sam impresionirana ovom dobro napisanom knjigom i toplo je preporučujem.

Pretraga