Košarica
Izbornik

Meni najbolji filmovi i serije na Netflixu ove jeseni

Meni najbolji filmovi i serije na Netflixu ove jeseni

Uvijek isto: satima pretražujete po Netflix ponudi i ne možete odlučiti. Možda vam mogu pomoći: ovdje ćete pronaći moje preporuke za najbolje Netflix filmove i serije ove jeseni – neke od njih su povezane s knjigama – zavirite i saznajte koje.

I CAME BY  (2022)  

Vrlo napeti britanski triler o lažima u samom vrhu vlasti i društva, institucionalnom neuspjehu, rasizmu, klasnim razlikama, seksualnosti i općenito mračnim temama. Prikazuje ružno i mučno podzemlje našeg društva koje samo izgleda kao da pošteno funkcionira. Preciznije, film prati mladog politički orijentiranog umjetnika grafita Tobyja Nealeya (George MacKay) koji je odlučio uzeti negodovanje i borbu protiv bogatih u svoje ruke dok ne otkrije šokantnu tajnu upadom u kuću bivšeg suca Vrhovnog suda. Napeto, s puno zaokreta i vrlo uvjerljivom glumom. Ističem odličnu glumu glavnog glumca Hugha Bonnevillea mnogima poznatog po ulozi u seriji Downton Abbey.

LOVING ADULTS  (2022)

Danska kriminalistička obiteljska drama adpatacija je knjige Anne Ekberg “Krlighed For Voksne”. Bračni par Christian i Leonora okovani su zajednicom bez ljubavi. Na prvu se čini da imaju sve i da vode idealan život. To posebno vrijedi nakon što se njihov sin oporavi od teške i dugotrajne bolesti. Ali kad Leonora otkrije tajne pozive i poruke u muževom mobitelu počinju svađe, predbacivanja i stari kosturi iz ormara počinju ispadati. Na trenutke me podsjetio na vrlo napet i meni drag triler Nestala. Pohvaljujem vrlo dobru glumu glavne glumice Sonje Richter koja glumi Leonoru. Film me do zadnje minute držao u takvoj napetosti!!!

ANOTHER SELF  (2022)

Turska romantična dramska serija koja se vrti oko tri najbolje prijateljice Ade, Lejle i Sevgi koje žele izaći iz svoje rutine, preispitati svoje živote, promijeniti uhodane obrasce ponašanja koje su ih dovele do bolesti, razvoda, svađe s partnerima i nerazriješenih odnosa s roditeljima i precima. Kreće njihovo duhovno putovanje koje će dogoditi u malom turskom primorskom mjestu gdje sudjeluju u grupnoj terapiji obiteljskih konstelacija gdje se povezuju sa svojim duhovnim ja suočavajući se s nerazriješenim traumama iz života svojih obitelji dok pokušavaju riješiti sve što je u njihovoj moći i izvući se iz toga jednom zauvijek. Serija daje naglasak na ljubav, prijateljstvo, iscjeljenje i ostvarenje vlastitih snova. Pohvaljujem ideju da se snimi serija na ovu temu.

YOU DON’T KNOW ME  (2021)

Britanski triler & dramska serija BBC produkcije od četiri epizode nastala na temelju popularne knjige britanskog odvjetnika Imrana Mahmooda.

Na optuženičkoj klupi je mladić Hero, optužen za ubojstvo. Mnogi posredni dokazi sugeriraju da je kriv za zločin, a čini se da tužiteljstvo ima lak slučaj, uredno sažet u učinkovitoj, osuđujućoj završnoj riječi. Čeka se samo odluka porote. Umjesto da čujemo završnu riječ odvjetnika obrane, saznajemo da ga je Hero otpustio kako bi mogao zastupati sam sebe i poroti ispričati svoju stranu priče.

“Istina je da sam nevin. Nisam ubio tog dječaka. Nisam”, kaže, prije nego što objasni, opširno, zašto to nije učinio on.

Ono što me naročito privuklo ovoj seriji je to da je glavna junakinja luda za knjigama. Ima na tisuće knjiga po cijelom stanu, nema ih gdje više staviti, neprestano čita i svijet pokušava razumjeti putem pročitanih knjiga. Njezina spavaća soba, kuhinja i dnevni boravak su me oduševili jer su toliko šarmantno pretrpani knjigama.

EMPRESS  (2022)

Njemačka povijesna kraljevska drama i raskošna romansa o voljenoj i empatičnoj austrijskoj carici Sisi, vječnoj inspiraciji za mnoge pisce, glazbenike, umjetnike. Život princeze Elizabete prikazan je od rane tinejdžerske dobi, kad je svojim ponašanjem jasno davala do znanja da se ne uklapa u obiteljsku priču. Često je boravila van monarhije, na obiteljskom posjedu nedaleko Münchena, a život joj se u trenu promijenio tijekom jednog posjeta Austriji. Elizabeta je zajedno s majkom princezom Ludovikom i starijom sestrom Helenom u ljeto 1853. otputovala u austrijsko odmaralište Bad Ischl kako bi se susreli s daljnjim rođakom, austrijskim carom Franzom Josephom, Franjom Josipom. Od tada je Elizabeta očaravala Europu 19. stoljeća i mijenjala povijest.

Serija je inspirirala Gigi Griffis da napiše istoimenu knjigu koja je netom stigla u knjižare.

Pretraga