Košarica
Izbornik

Trenutno čitam - Čast - Elif Şafak

Trenutno čitam - Čast -  Elif Şafak

"Moja majka je umrla dva puta. Obećala sam sebi da neću dopustiti da priča o njoj bude zaboravljena..."  Tako počinje priču Esma, mlada žena tursko-kurdskog porijekla, koja živi u Londonu, i pokušava se pomiriti sa strašnim zločinom koji je počinio njen brat.

Uskoro više!

Elif Şafak je višestruko nagrađivana spisateljica i najčitanija književna autorica u Turskoj. Aktivna je kao politička komentatorica i predavačica. Piše na turskom i engleskom jeziku, a do sada je objavila petnaest knjiga, uključujući deset romana među kojima se ističu bestseleri Istanbulsko kopile Četrdeset pravila ljubavi. Knjige su joj prevedene na četrdeset i sedam jezika. Şafak je TED govornica, članica Vijeća za izradu globalnog programa za razvoj kreativne industrije Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu i jedna od osnivačica Evropskog vijeća za međunarodne odnose, ECFR. Francuska vlada joj je 2010. dodijelila Orden viteza za umjetnost i književnost. Piše za vodeće svjetske dnevne novine i časopise, uključujući Financial TimesGuardian,New York TimesWall Street JournalDer Spiegel La Repubblicu.

Predavala je na brojnim sveučilištima u Turskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u. Diplomirala je međunarodne odnose, magistrirala rodne i ženske studije, a doktorirala političke znanosti. Poznata je kao aktivistkinja za prava žena, manjina i pripadnika LGBT populacije. Njene su knjige nominovane za nagradu Orange, MAN Asian nagradu, Baileys nagradu i IMPAC Dublin nagradu, a ušle su u uži izbor za dodjelu Nagrade za najbolji roman na stranom jeziku i RSL Ondaatje nagrade.

Pretraga