Košarica
Izbornik

Trenutno čitam - Central park - Guillaume Musso

Trenutno čitam - Central park - Guillaume Musso

Novi hit megapopularnog Francuza Guillaume Mussoa nabavila sam na Beogradskom sajmu knjiga u izdanju Vulkana. U Hrvatskoj tek čeka prevođenje. Navodno ga Fokus na hit planira izdati uskoro.

Alice i Gabriel, dva potpuna stranca bude se na klupi Central parka u New Yorku u osam sati ujutro. Ruke su im čvrsto vezane lisicama. Alice-ina je  košulja puna krvi, oboje su zbunjeni i prestrašeni. Alice je mlada policajka koja živi u Parizu, a Gabriel je jazzist koji je zadnju svirku imao prošlu noć  u jednom pubu u Dublinu. Nije im jasno što rade na klupi u New Yorku i kako su tamo dospjeli. Počinje neviđena trka za saznanjem istine. Neću vam prepričavati detalje jer bi vam otkrila mnoge zanimljive obrate i situacije.

???????????????????????????????

Nisam jedna od histeričnih obožavateljica Guillaume Mussoa kao što je pola Francuske, ali kad sam otvorila Central Park nisam ga mogla prestati čitati. Radnja je kao i obično napeta i uzbudljiva, nikada predvidljiva s puno elemenata duhovnog i sudbinskog. Smrt, umiranje i gubitak najdražih je česta tema Mussoovih romana.   Ono što mi se posebno sviđa je šetnja New Yorkom, gradom kojeg posebno volim i kojem se divim. Musso je i sam nekoliko godina živio u tom "posebnom gradu" te čitatelja vješto vodi kroz poznate ulice, avenije, kafiće, restorane i poznate zgrade. Na trenutak sam opet bila tamo. Ukratko, ležerno i brzo čitanje vam ne gine. Nekoliko sati prave neizvjesnosti i zabave su zagarantirane.  Nešto poput odlaska u kino vidjeti dobar i dinamičan film.

???????????????????????????????

Pretraga