Košarica
Izbornik

Knjige koje trenutno čitam ili ću čitati

Knjige koje trenutno čitam ili ću čitati

Sve tri knjige govore o ženama.

Nužne laži - emotivna priča o manje poznatoj Americi 1960-ih, njenoj tužnoj socijalnoj slici i još tužnijem socijalnom programu. Slika američkog ruralnog Juga sumorna je i beznadna, a društvo raslojeno i kompleksno.

Neprežaljena Molly Marx - Molly je mala trideset dvije godine kad je smrtno stradala pod sumnjivim okolnostima.To međutim nije nimalo umanjilo njezin Joie de vivre. Pitate se kako? Pa upravo je otkrila da je stigla u 'ono poslije' i da od tamo zapravo može promatrati one koje je ostavila: Annabel, preslatku četverogodišnju kćer, svoju sestru blizanku Lucy, Kitty, jedinstvenu svekrvu i naravno supruga Barryja, plastičnog kirurga koji prema mnogim svojim pacijenticama razvija odnos koji je puno dublji od profesionalnog. I da, svog ljubavnika.

Žena bez koje se može  - U ovom iznimno lijepom portretu jedne povučene žene koja proživljava krizu poznog životnog doba, čitatelji prate Aaliyine misli prepune digresija, koje lutaju između vizija prošlog i sadašnjeg Bejruta. Živopisna razmišljanja o književnosti, filozofiji i umjetnosti prožeta su sjećanjima na libanski građanski rat i Aaliyinu vlastitu turbulentnu prošlost. Dok se pokušava nositi s promjenama u svom ostarjelom tijelu i navalama spontanih emocija, Aaliya je prisiljena suočiti se s nezamislivom katastrofom koja bi mogla skrhati ono malo vremena što joj preostaje.

Pretraga