Košarica
Izbornik

Ja sam Petra - nećete me slomiti - Petra Heisinger

Ja sam Petra - nećete me slomiti - Petra Heisinger

Ugodno me iznenadila ova mudra, suosjećajna i iskrena knjiga moje drage Petre Heisinger koju sam upoznala prije tri godine u Opatiji. Od tada smo se više puta družile i pričale o životu, djeci, odgoju, odrastanju i osobnom razvoju. No ipak pravo stanje njezine unutrašnjosti shvatila sam tek čitajući ovu knjigu - doslovno se čita u dahu, poput najnapetijeg trilera. Njezina intimna ispovijest bit će bliska svakome tko će se ikada naći pred životnim zaokretnom, te svima koji traže nadahnuće ili utjehu jer svi vodimo svoje neizbježne bitke. Petra piše o svemu što je prošla i naučila kad je u ratu izgubila oca za kojeg je bila posebno vezana, kad je postala samohrana majka hrabro "zalupivši" vrata mužu, okorjelom narcisu, kad je tražila ljubav na pogrešnim mjestima, kad se borila s financijskom neizvjesnošću uz dvoje male djece, s manjkom samopouzdanja i samopoštovanja, i kada je sklapala mir sa samom sobom.

Hoću knjigu - Popularna psihologija

Zadivljujuće je koliko je bila spremna otvoriti srce, iskopati najvažnije bolne životne trenutke, pokazati koliko je ranjiva. Život se možda čini nepoštenim i to je posve prirodno. No, kada se osvrnemo, shvaćamo da sve ima smisla i da su čak i tragedije ispunjene sa svrhom - kako bi duša rasla i razvijala se. Usprkos svim gubicima, izdajama, razočarenjima strahovima i teškim životnim izazovima Petra je uvijek dokazala sposobnost da može prevladati najveću patnju, tjeskobu i neizvjesnost. Zahvaljujući razvijanju hrabrosti i disciplini uspjela je pronaći istinsku slobodu i oprost, a nama čitateljima pokazuje kako to i mi možemo učiniti. Moćna i inspirativna knjiga o osobnom putovanju ujedno je i univerzalna poruka nade i mogućnosti za sve one koji poznaju bol i patnju.

Petra nam govori o izborima, velikim i malim, koji nas mogu dovesti od traume do pobjede, iz tame u svjetlost, iz straha u slobodu i ljubav. Bez obzira jesmo li "zarobljeni" nesretnim okolnostima ili smo opterećeni vlastitim uvjerenjima, uvijek možemo izabrati slobodu, radost i ljubav. Dobro je da ne znamo što nosi budućnost., jer tad je sve moguće. Mi svi u sebi nosimo moć da u trenu mijenjamo sve jer naše istinsko biće čezne da se oslobodi i blagoslovi svijet. Petru je oslobodio rad - kako bi prehranila sebe i dvoje djece o kojoj piše s toliko ljubavi i poštovanja, ali i rad na sebi, i tjelesni i duhovni. Rad na sebi kako bi naučila preživjeti i cvasti, kako bi naučila oprostiti sebi, pomagati drugima da to čine. Zato je danas zasluženo slobodna i sretna


Osam izbora koje imamo svaki dan:
1. Da ne izdamo sebe ili druge
2. Da živimo životom integriteta i istine
3. Da poznajemo i živimo svoje vrijednosti
4. Da imamo spiritualan pogled na svijet
5. Da budemo blagi i milosrdni
6. Da budemo samosvjesni
7. Da budemo u službi veće sile od nas
8. Da osnažimo druge ljude

Pretraga