Košarica
Izbornik

Istina i druge laži - Sascha Arango

Istina i druge laži - Sascha Arango

Odlična knjiga i priča u kojoj su prevare i ubojstva smještena oko pisanja knjiga i izdavaštva. Knjiga vrvi napetošću, širi odličnu atmosferu, likovi su prezanimljivi (Obradin – Srbin koji vodi lokalnu ribarnicu, Honor – tajnica u izdavačkoj kući koja često okreće tarot karte koje joj najavljuju razvoj događaja, Gisbert Fasch – čovjek čija je sudbina nevjerojatno isprepletena s Henryjevom, Jenssen – inteligentni mladi istražitelj kojem je otpočetka sve jasno) i to sve uz  radnju koja  je prepuna neočekivanih obrata. Nema šanse da čitatelj predvidi kraj. Henry Hayden je "lažni" pisac. Elegantan je, velikodušan i vrlo opasan egoist. Zapravo, Henry je  nemilosrdna varalica koji je stvorio sebi vrlo udoban život zahvaljujući svojoj ženi Marthi koja ga bezuvjetno voli. Martha manijakalno i vješto piše odlične romane koje ne namjerava poslati izdavačima, jer je ne zanima ni slava ni novac. Ona je samo zaljubljena u pisanje te odlično napisane rukopise jednostavno gura pod krevet. Henryjeva ljubavnica Betty, zaposlenica izdavačke kuće koja se proslavila upravo tim "lažnim romanima", Henryju objavi da je s njim trudna. Henry sada mora sve priznati svojoj ženi. Ali, mora li joj reći sve i mora li joj baš sve priznati? Jer, prizna li, to bi moglo uništiti njegovo postojanje i sigurnost. Možda bi bilo puno lakše ukloniti ljubavnicu? S takvom namjerom Henryju se prikrade nepopravljiva pogreška. Sascha Arango vješto isprepliće istinu i laž i pita se do kuda čovjek može ići a da ne snosi posljedice svojih postupaka. Henry svo vrijeme vješto hoda po rubu i uspješno izbjegava posljedice svojih postupaka. Sve dok ne ode korak predaleko.

Odličan stil, visoka napetost i da, ta vječna tema varanja u braku, ljubavnica i vrtloga laži u koje se svi itekako zapletu. Oduševljena sam i obavezno čitati!!  

Sascha Arango je rođen 1959. u Berlinu. Uspješan je scenarist njemačkih kriminalističkih filmova i serija. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada. Živi u Potsdamu.

Izdavač: Znanje

Pretraga