Košarica
Izbornik

Hodočašće duše - Sonia Choquette - put od gubitka do iscjeljenja

Hodočašće duše - Sonia Choquette - put od gubitka do iscjeljenja

Ni trenutka nisam sumnjala da će mi se ova knjiga podvući pod kožu. Pogotovo nakon što sam neki dan bila na predstavljanju Sonijine  nove knjige "Hodočašće duše" gdje nam je u odličnoj organizaciji Planetopije, vrlo iskreno i s mnogo emocija ispričala kako je došlo do njenog hodočasničkog puta, od gubitka do iscjeljenja dugog 800 kilometara i u trajanju od 35 dana. Sonia Choquette poznata je duhovna učiteljica i iscjeliteljica, predavačica i voditeljica vrlo uspješnih radionica. Autorica je brojnih bestselera. Ima nevjerojatnu sposobnost iscijeliti druge i na listi je 100 najutjecajnijih duhovnih osoba u 2014. godini. Ali, dogodilo se nešto što nije mogla ni sanjati. U kratkom vremenu, u razmaku od šest tjedana, izgubila je i mlađeg brata i oca i koliko god zna kako pomoći drugima, odjednom nije više mogla iscijeliti sebe. Brat Bruce je bio duševno bolestan i koristio je droge. Umro je naglo, u snu i to je poremetilo već i onako narušene odnose u njihovoj velikoj obitelji. Otac to nikako nije mogao prihvatiti i ubrzo je umro za sinom. Sonia je bila shrvana tugom i boli, ali i osjećajem krivnje. Teško je prihvaćala gubitak svojih najdražih. Njen muž Patrick je još teže prihvatio njenu tugu i povlačenje. Njihov, već pomalo poljuljan brak, upao je u još veću krizu. Nakon par tjedana Patrick je iselio iz njihove kuće. Sonia se okrenula svom unutarnjem svijetu. Obuzelo ju je tugovanje, ljutnja  i sram. Počela se osjećati neuspješnom na mnogo načina. Nije više znala kako izaći iz "pakla" negativnih emocija i misli. Stanje je bilo alarmantno. Trebala je drastičnu promjenu. Odlučila je krenuti  na hodočasničko putovanje - na Camino de Santiago. Nije se pretjerano pripremala i danas to smatra neozbiljnim potezom. Jednostavno je otišla u jedan dućan s planinarskom opremom i kupila sve što je mislila da je potrebno i odjednom je imala jako puno stvari. Najteže je bilo s izborom obuće. Obratila se jednoj agenciji koja pomaže u organizaciji takvih putovanja i oni su joj za cijeli put  unaprijed organizirali spavanje u hostelima i brigu o njenoj torbi (koju je zvala Varalica). Tako je bila barem oslobođena voditi brigu o tom najosnovnijem dijelu  putovanja.

Putovanje je započela u Francuskoj kamo je doletjela iz Chicaga preko Pariza i Biarritza. Iz Saint Jean Pied de Porta krenula je hodati, i tako punih 34 dana bez stanke. Najteže je bilo prvih dana. Hodanje joj je "uništilo" nožne prste (palčeve pogotovo) i stopala, trpjela je jake bolove u svim dijelovima tijela, ali se nije predavala usprkos svim preprekama - kiše, oluje, vjetrova, hladnoće, prejakog sunca, bolova, prehlada i upala grla s visokom temperaturom, s premalo sna, premalo hrane koji put i još mnogo toga. Putem je sretala mnoge ljude koji su joj trebali kao "pokazivači" za dalje. Shvatila je da je, kao što je dobila poziv svojih duhovnih vodiča i anđela, dobivala stalne pozive i  znakove za  vrijeme puta. Nekad su to bili ljudi koji su se trebali u datom trenutku naći na pravom mjestu, nekad su to bile neugodne situacije ili kojekakva upozorenja. Sonia je  vrlo intuitivna i vrlo brzo je shvatila što joj se to upućuje i kako treba slušati sinkronicitete i znakove na putu. Hodala je uglavnom sama, bez pratnje jer je željela o svim svojim problemima i  nužnim promjenama razmišljati  u miru i tišini okružena prirodom. Ponekad joj to nije polazilo za rukom ali bila je uporna i disciplinirana. Glavna poruka njene prekrasne knjige je da ništa nije preveliko da ne bi bilo oprošteno. Svi smo često povrijeđeni ili znamo povrijediti druge. Ali ipak moramo znati da smo svi lijepe duše koje Bog voli. I to donosi ogromno olakšanje. Njeno hodočašće je zapravo bilo "Put opraštanja". Molila je u tišini i zahvalnosti za svoje oslobođenje te zatražila oslobođenje od boli za sve u njenom životu i na svijetu. To ju je na kraju  iscijelilo. 

Čitajući ovu knjigu puno se može naučiti, spoznati i preuzeti. Sigurna sam da će svatko od vas, tko pročita ovu napetu iskrenu osobnu priču, poželjeti napraviti isto što i Sonia. Krenuti na Camino i predati se naporu, hodanju i iscjeljivanju takvim ili sličnim putem.

Camino de Santiago, Peregrinatio Compostellana, hodočašće Compostele poznato i kao Put svetog Jakova, mreža je hodočasničkih puteva ili hodočašća koja vode do svetišta apostola svetog Jakova Velikog u katedrali Santiago de Compostela u Galiciji, na sjeverozapadu Španjolske gdje su, po predaji, pokopani ostaci Isusova apostola. BUEN CAMINO!

Izdavač: Planetopija

Pretraga