Košarica
Izbornik

Delikatnost - David Foenkinos - Moderna ljubavna bajka puna francuskog šarma

Delikatnost - David Foenkinos - Moderna ljubavna bajka puna francuskog šarma
Moderna ljubavna bajka puna francuskog šarma i poezije a da pritom nije nimalo kičasta. Jedan iznenadni poljubac promijenio je sve. Nathalie i François idealan su par,  kao iz neke slikovnice. Upoznali su se slučajno na ulici i bila je to ljubav na prvi pogled. Njihov brak je sretan a ne nedostaje mu ni strasti. Nažalost, njihova bajka ne traje dugo. Nathalien život se u sekundi mijenja. Lijepa i privlačna Nathalie mora se odjednom kroz život probijati sama što nije nimalo lako. Povlači se u sebe i izbjegava bilo kakva druženja a ponajmanje ju zanimaju muškarci. Njena samoća i melankolija traje tri godine. Lijepim i privlačnim ženama nije uvijek lako odbiti silna  udvaranja muškaraca  koji im prilaze. Nathalien šef  Charles je upravo takav nasrtljivac. Nesretan  u vlastitom braku  ne prestaje se nabacivati Nathalie koju je još davnih dana zaposlio u uglednoj švedskoj  tvrtki gdje je ona, vlastitim sposobnostima, izgradila sjajnu karijeru. Nathalie, s druge strane,  ne može ni zamisliti bilo kakav prisniji kontakt s Charlesom. Ali zato iznenada poljubi mladog i sramežljivog kolegu na poslu. Markus je zbunjen ali itekako zaljubljen u svoju šeficu. Glasine u tvrtki postaju sve češće i žešće. Šef Charles poduzima brutalne mjere i smišlja najgoru osvetu. Potrebno je neko vrijeme da Nathalie i Markus nađu jedno drugo. No, kako je ljubav nepobjediva, snaga jednog poljupca rađa "ljubav na drugi pogled." Seksi! "Delikatnost" je knjiga u koju su se zaljubili milijuni, a predložak je i za uspješan film u kojem lijepu Nathalie glumi francuska miljenica Audrey Tatou.
Za francuskog pisca Davida Foenkinosa prvi sam put čula preko ove knjige. Rođen  je 1974. u Parizu, studirao je književnost na Sorboni i jazz na CIM-u. U Francuskoj je doživio  senzacionalan uspjeh i smatraju ga najboljim piscem njegove generacije. Uspješno gradi priču o ljubavi i složenim međuljudskim odnosima. To mu je "specijalnost." Njegove knjige prevedene su na više od 15 jezika. Dobitnik je mnogobrojnih književnih nagrada. "Delikatnost" mu je osmi roman. Za knjigu prije dobio je nagradu, Prix Roger Nimier a ostale knjige nominirane su za sve glavne francuske njiževne nagrade.
Inače evo i značenja riječi  delikatan (lat.). 1. Nježan, krhak. 2. Uglađen, profinjen. 3. Osjetljiv; koji zahtijeva osobitu pažnju i obzir... Preporuka: čitati i uživati!
Izdavač: Vuković&Runjić

Pretraga