Košarica
Izbornik

Božić dolazi

Božić dolazi
Kako se u tri dana pripraviti za Božić?
IZMIRITI SE S DRUGIMA – pustiti čovjeka k sebi: Oprostiti, brzo, brzo, što prije. Jer on dolazi oprostiti Tebi. Zatražiti oproštenje. To je nakraći put do poniznosti.
ODVAŽITI SE NA POKORU - Usmjeriti srce: Odreći se nečega. On se odrekao svega već rođenjem. Dotaknuti siromaha, beskućnika, obespravljenoga. I on to želi. Naći vremena za tišinu i mir, samoću i pustinju.
UĆI U MOLITVU – razgovarati s Bogom: Prinijeti Bogu cijelu proteklu godinu, i sve što se zbilo u njoj. Ne zaboraviti svoje tuge i boli. Zamoli ga da blagoslovi i dade smisao svemu onome što te boli.
ODLUČITI SE NA LJUBAV – da život poteče i tvojim bićem. Svakome u svojoj obitelji reći neku lijepu riječ.Radovati se pobjedi, i vjerovati u nju, jer Božić je pobjeda.
SLAVITI – dati srcu mjesta: Čestitati i nazdraviti svojima u obitelji. i zapjevati neku božićnu pjesmu. Prirediti gozbu, najsvečanije moguće, u jelu i piću i u svemu drugome. Nakon ručka pomoliti se: kleknuti, upaliti svijeće, moliti za sve ljude svijeta.
ŠIRITI VIJEST, podsjećati druge da je se rodio Bog - Ili će se radost i ta vijest i u tebi ugasiti: Čuvati i nositi radost Božića u sebi, Čestitati Božić drugima – svima koji su ti važni (ne komplicirati), Pronijeti vijest da se rodio Isus, i pričati o tome s drugima... Pater Ike
Sretan Božić svima!

Pretraga