Košarica
Izbornik

3 pitanja o novoj knjizi za Sanju Srdić - Zvijezde među nama

3 pitanja o novoj knjizi za Sanju Srdić - Zvijezde među nama
  1. Kako si došla na ideju za knjigu "Zvijezde među nama"?
Ideja mi se "javila" već u srednjoj školi kad sam za prijateljicu pisala kratku priču na temu obične djevojke i svjetski poznatog plivača. Obje smo tad bile zaluđene australskim olimpijcem Ianom Thorpeom. Priča je tada ostala na žutom blok papiru koji je nažalost izgubljen, no i, ono važnije, u mojoj glavi. Tamo se razvijala sve do 2016. kada sam po prvi put zapisala nešto u digitalnom obliku, potom odustala te naposljetku konačno sjela i počela pisati na ljeto 2017. godine. Tada sam imala jasnu ideju kamo ta priča treba ići, slavnog plivača zamijenio je slavni glumac i stvari su konačno sjele na svoje mjesto. No, nisam ni sanjala da će u proljeće 2019. stvarno biti objavljena.
  1. Kako si istraživala temu?
Prvi dio knjige, u kojem se glavna junakinja Nora nalazi na setu svjetski poznatog filma u ulozi statistice došao je iz mojeg osobnog iskustva. Imala sam, naime, veliku sreću biti dijelom serijala „Igre prijestolja“ te sam u Dubrovniku statirala u dva navrata. To iskustvo za mene je bilo toliko posebno da se, kada sam junakinju Noru trebala staviti u situaciju u kojoj bi mogla upoznati slavnog američkog glumca, odmah nametnulo kao jedino logično. Drugi mi je dio, pak, bio malo kompliciraniji. On sadrži dijelove koji se odvijaju u Americi, a kako osobno nikad nisam bila tamo, morala sam dosta googlati, gledati video uratke na YouTube i slično kako bi čitatelj imao dojam da pisac zna o čemu priča. Nadam se da mi je to i uspjelo.
  1. Koji su dijelovi knjige bili najzahtjevniji za pisanje?

Dobila sam puno pohvala za dijaloge koji su dosta vrckavi i duhoviti, no ono što sama ne volim čitati su dugi opisi lokacija koje knjiški junaci posjećuju, pa sam zazirala od istih. Srećom, tu su bili moji beta čitači koji su gotovo u istoj mjeri kao i ja željeli da knjiga bude stvarno dobro napisana pa su me poticali da dam malo više od sebe, naročito što se opisa tiče. Mislim da smo se našli negdje na zlatnoj sredini na koncu, iako bih se u sljedećem romanu voljela malo više posvetiti ugođaju u knjizi.  

Sanja Srdić napisala je mladenački svjež i zabavan roman o ljubavi i strasti, a njegov zaplet počinje na setu filma u holivudskoj produkciji koji se snima u Dubrovniku. Poput mnogih djevojaka, Sanja Srdić sanjala je filmskim zvijezdama, samo što je, vrlo poduzetno, svoje snove pretvorila u stvarnost kada je slavne filmske glumce potražila tamo gdje su joj bili najbliži – u Dubrovniku, na filmskom setu. Svoje iskustvo sa snimanja „Igre prijestolja“ ugradila je u atipičan ljubavni roman u kojem glavna junakinja kreće ususret ostvarenju svojih želja i dospijeva u naručje svjetski poznatog glumca Lucasa Wintera. Sanja Srdić živi doslovno okružena knjigama, jer radi kao voditeljica marketinga u knjižari Hoću knjigu.

Pretraga