Košarica
Izbornik

Neprežaljena Molly Marx - Sally Koslow - šarmantno

Neprežaljena Molly Marx - Sally Koslow  - šarmantno

Molly Marks je - mrtva. No ovdje tek počinje njena avantura. Zapela u Trajanju te promatra ljude s kojima je bila povezana tijekom života: malenu kćerku, uspješnog ali nestašnog muža, sestru blizanku, neugodnu svekrvu i – neodoljivog ljubavnika. Svi se oni na različite načine nose s gubitkom i prihvaćaju neminovne promjene koje su im poremetile živote a ona ne može učiniti baš ništa. Također, pokušavaju saznati kako je Molly umrla – njeno je tijelo nađeno kraj rijeke i ne znaju je li bila ubijena, je li se ubila ili stradala nesretnim slučajem. Ni ona sama se ne sjeća tog detalja.

Knjiga je dijelom pisana u sadašnjosti gdje Molly promatra traganje za odgovorima, a dijelom se prisjeća prošlosti te nam prepričava sve događaje koji su doveli do njenog nesretnog braka, pronalaska ljubavnika i neslaganja sa sestrom. Dobivamo sjajan uvid u više perspektiva što dodatno produbljuje karakterizaciju i čini priču realnom – koliko god neobično zvučalo jer nam je priča - duh. Unatoč tome u njoj nema ničeg tužnog i depresivnog – Molly nas vodi kroz životne situacije, teške i lake, uz dosta optimizma i nade.

Možda nakon čitanja opisa očekujete dramu ili pak krimić, ali ovo je chick-lit u punom sjaju. Izuzetan naglasak treba staviti na vještinu kojom je radnja napisana pa nevjerojatan splet događaja dovodi do smrti predivne Molly Divine Marx. Ovu knjigu možemo shvatiti na više načina. U jednu ruku slavi život, pripovijeda o prihvaćanju sebe, o prihvaćanju odgovornosti, dok s druge strane ukazuje na to koliko su neki događaji i ljudi bitni te ih treba cijeniti (dok još možemo). U šarmantnu Molly lako ćete se zaljubiti. Prikazana je realno, kao simpatična osoba koja griješi i nije savršena, ali je dobra pa lako prirasta srcu, toliko da ćete poželjeti da je još uvijek živa – da vam je prijateljica koja živi u susjedstvu jer njen lik se savršeno uklapa u tu viziju. Dame, navalite na ovaj potpuno drugačiji chick-lit protkan misterijem, nećete biti razočarane!

Izdavač: Algoritam

Lea Martinuš

Pretraga