Košarica
Izbornik

3 pitanja o novoj knjizi za Leu Brezar

3 pitanja o novoj knjizi za Leu Brezar
  1. Kako ste došli na ideju za knjigu „Reci čega se bojiš i ostvari se“?
Kao i sve moje knjige do sad dogode se spontano, prepoznam ih kao ideju, osjetim zov. Teme osobnog razvoja oduvijek su moja preokupacija. S obzirom na godine iskustva u vođenju tvrtke i na to koliko vas poduzetništvo oblikuje – osnaži ili potroši, davno sam odlučila da se neće dogoditi ovo drugo i potražila načine kako da svladam životne prepreke i nosim se s izazovima. Rastući na taj način, kako je prolazilo vrijeme, zaključila sam da u meni leži još jedna knjiga, ali ovaj puta priručnik. Ovo je treći po redu i bavi se onime za čime mnogo nas traga u životu – bavi se svrhom.  
  1. Kako ste istraživali temu?
Istražujući i kombinirajući mnoge načine i tehnike suvremene psihologije, tijekom vlastitog rada na sebi otkrivate nove načine te stječete vlastite spoznaje. Stoga sam se, pišući „Reci čega se bojiš i ostvari se, igrala s karakterima i arhetipovima, otkrivala njihove poveznice, postavljala pitanja i iznosila primjere iz života. Ostala sam autentična i ponovno govorila o svom vlastitom iskustvu i načinu kako „razgovarati sa životom“, umjesto čuditi se onome što nam se događa. Zaključila sam da u svemu oko nas postoji uzorak, i da se taj uzorak poklapa s našim darom. Onime što nosimo samo mi i nitko poput nas. Nazvala sam ga „zajedničkim nazivnikom sa svime“ te se nadam da će nakon čitanja priručnika „Reci čega se bojiš i ostvari se“ čitatelji otkriti upravo to.  
  1. Koji su dijelovi knjige bili najzahtjevniji za pisanje?
Pišući o za mene važnoj temi, najveći izazov je na jednostavan način pojasniti svoje viđenje kako bi ga čitatelj mogao primiti razumijevajući. Zato sam se u svakom poglavlju koristila pitanjima na koje bi čitatelji trebali dati odgovor te zaključcima koje sam potkrjepljivala s primjerima iz života. Kada pišem priručnik, kada započinjem prvo slažem strukturu koja će voditi ka konačnom zaključku. Nakon toga sve je jednostavnije jer samo pratim zadani smjer pisanja. Ono čemu se posebno veselim je predavanje na istu temu 4.10. u 18:30 u CineStaru Branimir. STRAH postoji. On je osjećaj. Oni koji to razumiju znaju da se s osjećajima nosi. Osjećaj prolazi za točno dvije minute ukoliko ne dozvolite umu da od njega napravi rapsodiju.    

Pretraga