Košarica
Izbornik

Odlične knjige o ženama i njihovim životnim pričama

Odlične knjige o ženama i njihovim životnim pričama

"Žena stoji, kao kapija, na izlazu kao i na ulazu ovoga svijeta" rekao je Ivo Andrić. Ove tri knjige se u o ženama i dajem veliku preporuku za čitanje . U svima ćete uživati i puno toga spoznati.

1. Djevojka u vlaku - preporuka u postu prije ovoga

2. Pravila nasljeđivanja 
Bidwell Smith pokazuje kako vas žalovanje može promijeniti na najdublje i najneočekivanije načine. To je studija o gubitku i boli koju je napisala osoba što je tonula u najmračnije dubine očaja i usamljenosti no koja je uspjela isplivati na drugu stranu ojačana i osnažena iskustvom patnje. 'Ova je memoarska proza optimistično i inspirativno štivo, no to nije knjiga koju je preporučljivo čitati na javnom mjestu ako ste od onih kojima je neugodno rasplakati se pred nepoznatim ljudima. Čitajte je u privatnosti vlastitog doma, uz kutiju papirnatih maramica nadohvat ruke, a kad dovršite čitanje prvi će vam instinkt biti da nazovete svoje najbliže da biste im rekli koliko ih volite.' (O Magazine)

3. Žena bez koje se ne može 

U svom bejrutskom stanu Aaliya Saleh živi sama, okružena mnoštvom knjiga. Bez boga, bez oca, bez djece, i razvedena, Aaliya za svoju porodicu predstavlja “privjesak bez kojeg se može“. Svake godine ona prevede na arapski po jednu knjigu koju pažljivo odabere, a zatim svoj prijevod pohrani u kutiju. Nitko nikad nije pročitao Aaliyino životno djelo: trideset i sedam prevedenih knjiga. Nakon što načuje da njezine susjede „tri vještice“, pričaju o njenoj bijeloj kosi, Aaliya će je slučajno obojiti u plavo. U ovom iznimno lijepom portretu jedne povučene žene koja proživljava krizu poznog životnog doba, čitaoci prate Aaliyine misli prepune digresija, koje lutaju između vizija prošlog i sadašnjeg Bejruta. Živopisna razmišljanja o književnosti, filozofiji i umjetnosti prožeta su sjećanjima na libanski građanski rat i Aaliyinu vlastitu turbulentnu prošlost. Dok se pokušava nositi s promjenama u svom ostarjelom tijelu i navalama spontanih emocija, Aaliya je prisiljena suočiti se s nezamislivom katastrofom koja bi mogla skrhati ono malo vremena što joj preostaje."

Pretraga

Tečaj €/kn: 7,53450 2023-06-05 06:10:30