Košarica
Izbornik

ŠEFICA – Sophia Amoruso – otkrijte što volite raditi i u čemu ste dobri, a zatim pokušajte smisliti kako da od toga živite!

ŠEFICA – Sophia Amoruso – otkrijte što volite raditi i u čemu ste dobri, a zatim pokušajte smisliti kako da od toga živite!
Izdavač: #stilusknjiga Ne mogu vam objasniti zašto, ali ja obožavam ovakve knjige koje govore o tuđim životima, uspjesima, padovima i raznim životnim iskustvima. Takve knjige jednostavno gutam, nikada mi ih nije dosta i nisam nimalo objektivna. To, naravno nikako ne znači da ovo nije odlična knjižica. Puna je dobrih savjeta, mudrosti i poruka. I priznajem,  sebe sam tražila u ovoj knjizi. Ne vezano za stotine milijuna dolara prometa već zbog Sophijinog načina razmišljanja. Cijela filozofija ove knjige sastoji se u misli da pravi uspjeh leži u poznavanju vlastitih slabosti i iskorištavanju svojih prednosti. Riječ je o pomalo  hollywoodskoj biografiji koja utjelovljuje san svih (mladih) žena. Sophiji se moram diviti. Em je sexy, em je duhovita, em je uporna, čitaj – uspješna. Njezina burna i izvanredna priča čita se kao bajka. Na kraju, njena knjiga je  poslužila kao predložak istoimene televizijske hit serije – „Girlboss“ #girlboss Zanimljivo je da je Sophia svoju uspješnu karijeru započela prodajom ukradene knjige, a završila s izgradnjom uspješnog modnog brenda i on-line trgovine. #Sophia Amoruso je bila prosječna tinejdžerka kojoj njezini roditelji nisu mogli previše toga priuštiti. Za sve se morala izboriti sama. Nije baš bila za školu i učenje  (mrzila je školu i dosadne profesore) i vrlo rano je počela zarađivati radeći sve moguće poslove znajući da se njezini talenti kriju drugdje. U drugoj polovici tinejdžerskih dana bila je poprilično izgubljena te se čak neko vrijeme bavila sitnim krađama. Tko prizna, pola mu se prašta. Sa sedamnaest godina odselila je od roditelja koji su se tada baš razvodili. Sanjala je o pustolovnom životu. Jedno vrijeme je bila veganka, puno je autostopirala, ponekad i kopala po kontejnerima u potrazi za hranom  i mrzila je kapitalizam.   Prvi put se zaposlila i ostvarila zdravstveno osiguranje kada je bila prisiljena operirati bruh.  Na početku svojih dvadesetih počinje na eBayu prodavati  odjeću koju nalazi na buvljacima i u vintage dućanima.  Prvo prodaje  samo jedan komad, zatim dva, da bi broj prodanih komada odjeće počeo vrtoglavo rasti iz dana u dan. Osam godina kasnije, Sofija Amoruso je predsjednica Uprave vlastite tvrtke „Nasty Gal,” jedne  od najuspješnijih on-line trgovina  u modnoj industriji, te postaje  vodeća poduzetnica  bez konkurencije s 350 zaposlenih i više od 100 milijuna dolara godišnjeg prometa. A uz sve to, 2013. proglašena je za najseksi živuću predsjednicu uprave. Otvoreno, iskreno i s humorom je opisan uspon ka vrhu koji nije uvijek bio lagan.  Ali, ženama daje hrabrost i motivaciju uz jasnu poruku:  I vi to možete učiniti!!!!    

Pretraga