Košarica
Izbornik

Moje police s knjigama

Moje police s knjigama
Najdraži dio moga doma !
Jedna od mojih polica, ali idemo redom:
1. Put i krivi putovi uma - Krajcar - Prirodan čovjek je inteligentan čovjek, a ne lukavi um. On ne traži ni respektabilnost, ni popularnost, jer zna što je. Nisu mu potrebni drugi koji procjenjuju. Živi na svoj račun. On ne dijeli i ne raspoređuje tuđe, jer nema potrebe za zaslugama. On je svoj, ali nije samo za sebe, ne voli vladati, dopusti da se njime vlada. Luda knjiga!
2. "Nokturna“ - Kazuo Ishiguro - su zanimljiva križaljka priča o uspjehu i uspinjanju društvenom hijerarhijom.
3. Život poslije života - tema koja me vječno intrigira.
4. Put carice - knjiga puna dobirh savjeta i mudrosti za nas žene.
5. Das grosse Los - savršen putopis novinarke koja je osvojila milijun eura u emisiji Milijunaš i odlučila 12 mjeseci provesti u gradovima iz svojih snova.
6. Što vidi pas - Malcolm Gladwell - Prvi dio govori o opsesijama i, kako ih autor naziva, "drugorazrednim genijima". Drugi dio knjige posvećen je teorijama i sustavima pomoću kojih se nosimo s iskustvenim spoznajama i doživljajima. U u trećem razmatra naša predviđanja o drugima ljudima.
7. Vier minus drei (Četiri minus tri) - potresna istinita priča o ženi (iz Austrije) koja je u saobračajnoj nesreći izgubila muža i svoje dvoje djece. Preko noći od četveročlane obitelji ostala je samo ona.
8. Karte und Gebiet (Karta i teritorij) - Houellebecq - intrigantni roman i pomalo krimić velikog pisca kojeg ja osobno obožavam.
9. Ni Evina ni Adamova - Nothomb - veza Istoka i Zapada.
10. Biografija gladi - Nothomb - jedinstvena autobiografija moje omiljene otkačene spisateljice.
11. Healing - B. Weiss - psihoterapija.
12. Ostatak - McCarthy - Bezimeni londonski samac dobiva odštetu zbog tajanstvene nesreće o kojoj ne smije govoriti, niti koje se sjeća. Osam i pol milijuna će isprva uložiti na burzu.
13. Pouzdana žena - Goldrick - Pun neizvjesnosti, drame i seksualne napetosti, roman Roberta Goolricka bio je po svom izlasku u Americi pravo iznenađenje.
14. Mudrost masa - Surowiecki - veće skupine ljudi pametnije su od pojedinaca.
 

Pretraga