Košarica
Izbornik

3 pitanja o novoj knjizi za Korneliju Benyovsky Šoštarić

3 pitanja o novoj knjizi za Korneliju Benyovsky Šoštarić
  1. Kako ste došli na ideju za knjigu "Biljke koje njeguju"?
Zdrava, organski uzgojena hrana i birga za okoliš oduvijek su bili moja preokupacija. U tom smislu moj je interes za prirodnu, zdravu dnevnu njegu kože bez nepotrebnih kemikalija bio samo logičan slijed. Mislim da je danas mnogim ženama jednako važno da budu njegovane, ali i da znaju što stavljaju na svoju kožu. Ne moramo nužno robovati kozmetičkoj inustriji kako bismo bile zdrave i izgledale onako kako zaslužujemo. Knjiga o njezi kože pomoću jednostavnih, provjerenih biljka iz vrta biti će odlično rješenje za sve one koje traže izlaz iz nametnutih postavki  ljepote i ispraznog konzumerizma.  
  1. Kako ste istraživali temu?
Temu sam istraživala na sebi, svojoj obitelji i prijateljicama. Srećom svi su moji pokusni kunići zdravi i redovno koriste moje mirisne preparate. Bio je to put koji ne mogu točno vremenski definirati, jer se su biljke i njihova upotreba oduvijek bile dio mog života. Vjerujem u njihovu iscjeljiteljsku, nepatvorenu moć, u snagu mirisa i energiju koju nam prenose. Između biljaka i nas nisu potrebni nikakvi posrednici.  
  1. Koji su dijelovi knjige bili najzahtjevniji za pisanje?
Najzahtjevni dio knjige odnosi se na razotkrivanje obmana suvremene kozmetičke industrije koja se služi vrlo lukavom komunikacijom kako bi od nas stvorila vjernike koji ništa ne provjeravaju i ništa ne sumnjaju. A trebali bismo, i imamo na to pravo. Mislim da je taj dio knjige bitan kako bi čitatelji osvijestili problematiku i shvatili da imaju izbora.   "Biljke koje njeguju" nova je knjiga popularne tv-vrtlarice Kornelije Benyovsky Šošrtarić. Postavke suvremenog vrtlarstva prilagođenog prirodi i čovjeku autorica je započela razrađivati u svojoj prvoj knjizi "Zeleni kvadrat", u kojoj je opisala kako je zapušteno imanje u Zagorju pretvorila u vrt iz bajke, koji plodovima nagrađuje svoju vrtlaricu. U vrtu u kojem se biljke uzgajaju bez kemikalija i gdje se koriste principi šumskog tla koje samo sebe obogaćuje, snimljene su sve fotografije i sve tv-emisije autorice koja od početaka svog novinarskog rada na televiziji dokazuje kako ekologija i vrtlarenje postaju atraktivan i poželjan multimedijski, ali i životni sadržaj.

Pretraga