Košarica
Izbornik

Sve možemo biti milijunašice – Rachel Rodgers – možemo li? Itekako!

Sve možemo biti milijunašice – Rachel Rodgers – možemo li? Itekako!

Svaka žena treba pročitati ovaj nevjerojatno koristan, koncizan, konkretan vodič za žene bez obzira kojim se poslom bavite. Jer kada imate više novaca, imate i više mogućnosti. Novac nije prljav, nije opasan i ne treba ga prezirati. Rachel je to prije svega osjetila na svojoj koži. Sve što piše u ovoj knjizi je iskusila, prošla, naučila, usvojila. Nema bla- bla, već Rachelino osobno iskustvo, kao i iskustvo mnogih drugih žena koje spominje Knjiga se čita kao napeti roman, puna je primjera iz života koji su baš zanimljivi i inspirativni.

Već deset godina vodim svoj vlastiti posao. Na početku nije bilo nimalo lako. Tri godine nisam od bloganja zaradila niti kune. Od 2019. vodim vlastitu tvrtku, a dvije godine skrbim za još dvoje zaposlenih. Nisam ni sanjala koliko mi je potrebna ova knjiga dok je nisam počela čitati.

Rachel Rodgers je Afroamerikanka, majka četvero djece, udata je, šefica, odvjetnica, poduzetnica, milijunašica koja je sve što posjeduje sama stekla. Osnovala je tvrtku koju je nazvala "Hello 7" - broja sedam se odnosi na broj nula u njezinom godišnjem prihodu. I ova knjiga je dio Racheline misije kojom između ostalog proziva ugnjetavanje, nejednakost, rasizam, seksizam i sve ostale "izme" te predlaže bogatstvo kao način da žene uzvrate udarac.
Privukla me je njezina misija, njezino prozivanje kao i poziv da podržimo druge žene tj. jedna druge, tako što ćemo prvenstveno podržati sebe. Međutim, dobila sam nešto još važnije od toga: poriv za stvaranjem bogatstva kako bih mogla živjeti svoj najbolji život i pomoći drugim ženama da učine isto. Stvaranje bogatstva kao najmoćnija i najdjelotvornija društvena pravda.

Dijelom autobiografija, dijelom putokaz do uspjeha, potpuno autentična i velikodušna - ova knjiga je nova knjiga za žene u biznisu. Čitam puno knjiga o osobnom razvoju i poslovanju i vodim vlastitu tvrtku koja stvara šesteroznamenkasti broj i bez oklijevanja mogu reći da između ovih naslovnica postoji mentorstvo visoke razine.
Odmah na prvim stranicama knjige Rachel oslikava svoje skromno odrastanje i svoje poglede na bogatstvo. Mnogi od nas imali su nekog bogatog člana obitelji, susjeda ili prijatelja naših roditelja za kojeg se činilo da ima obilje dobrog života i da je put do obilja bio lagan. Ali nije. Za nikoga. Sviđa mi se njezino ohrabrenje da pronađete svoj “milijunski tim” i njezina jasna poruka o izbjegavanju toksičnih prijateljstava i poznanstava kao i provođenju vremena samo s ljudima koji osim što vas podržavaju, dijele vašu želju i razumiju vašu viziju. Trenutno ima toliko toga u poslovnom svijetu gdje žene mogu doista uzdizati jedna drugu - i smatrati jedna drugu odgovornom da rade bolje i budu bolje. Poslovne žene ne moraju slijediti ista pravila kao muškarci koji su navodno izgradili ovaj svijet. Jesu li?

Svi bismo TREBALI biti milijunaši jer će nam "ta titula" dati dostojnu razinu pristupa, slobode i moći da stvorimo pozitivne promjene. Pročitaj ovu knjigu. Izazvat će te i izvući najbolje iz tvoje sposobnosti da zacrtaš svoju budućnost.

Podijelit ću ovu knjigu sa svojim odraslom kćeri, prijateljicama i svakom osobom do koje mi je stalo i koju želim vidjeti kako zarađuje više novca. Žene koje zarađuju pomažu svojim zajednicama na najčudesnije načine. Dugujete sebi uložiti malo novca i malo vremena u ovu knjigu koja može imati tako značajan utjecaj na vas, vašu obitelj, vašu zajednicu i svijet.

Rachel Rodgers zna s riječima, a očito i s novcem. Ne prikazuje ružičastu sliku o realnim preprekama izgradnje bogatstva. Umjesto toga, ona se s njima uhvatila u koštac, a nas uči kako učiniti isto. Svakodnevno čitanje novog poglavlja učinila sam dijelom svog svakodnevnog rituala, osjećala sam se kao da sam na terapiji s najboljom prijateljicom. Uglavnom, moj usađeni način razmišljanja kada je u pitanju novac je oskudica, nemoć, sram, sumnja i strah. Pomogla mi je odmaknuti se od takvih misli i uvjerila me da sam sposobna napraviti promjenu u svom životu o kakvoj sam oduvijek sanjala i znala da je zaslužujem. Korak po korak daje prijedlog plana kako to ostvariti. Počastite se ovom knjigom – kupite je sebi, kupite je prijateljici, pročitajte, pa pročitajte ponovo. Veliko hvala Rachel za ovaj dragulj!

Pretraga