Košarica
Izbornik

Noviteti na policama knjižara

Noviteti na policama knjižara

Jesen je uvijek doba kada izlazi hrpa novih naslova tj. knjiga. Uskoro će i Interliber - najveći hrvatski sajam knjiga. Izdavači se trude da imaju što atraktivnije naslove za tu prigodu. Evo neke koje preporučujemo:

1. Istina o slučaju Harry Quebert (Izdavač Fraktura) Već dugo nije bilo knjige koja je u tolikoj mjeri ujedinila ljubitelje vrhunskog trilera i vrhunske književnosti. Možda i zato što Dickerova Istina o Slučaju Harry Quebert nije samo roman o ubojstvu – ona je i knjiga o cijeni slave i zavodljivosti uspjeha, roman koji razotkriva kako funkcioniraju suvremeni mediji, djelo koje proniče u tajnu ljubavi u svim njezinim oblicima. I uza sve to: priča o tome što znači biti istinski veliki pisac.

Svjetski književni fenomen. — Le Monde
Vrhunski literarni triler... Prije ćete izludjeti nego pogoditi istinu. — The Times 
Najdovitljivija, najjezovitija knjiga koju ćete čitati ove godine. — The Telegraph
Moćna priča o strasti, ljubomori, obitelji, iskupljenju, prijateljstvu i ljubavi, Istina o  Slučaju Harry Quebert veliki je američki roman — koji je napisao Europljanin.  — The Bookseller

2. Odakle da počnem - Maja Milčec (Izdavač: Profil)  Roman Maje Milčec, nazvan po prvom stihu evergreena iz filmske adaptacije romana "Ljubavna priča" (Love Story), pisan je zagrebačkim slengom i smješten u Zapruđe, gdje se Zagrepčanka Barbara iz životne krize izvlači tako da osniva ženski bend. Prolog romana je pjesma Dubravka Ivanuša Ripera (Pips Chips....), koju je Riper napisao po Majinoj želji, a Riper i Yaya (Jinx) pojavljuju se i kao likovi u romanu. Gorko-sladak ljubavni roman Maje Milčec pun je autoironije i optimizma, koje njegova heroina nalazi i u najtežim situacijama. Obeshrabrenost i kriza završavaju odlukom da se ne odustane i ipak krene dalje, uz prkosnu izvedbu My Way – Viciousa, ne Sinatre – a jednako nezaboravni refreni odzvanjaju od početka do kraja romana koji prati Barbaru od hitne psihijatrije do hepienda: "Ne traži da ti padne pod koljena i moli za oprost. Polako, tejk it izi. Saslušaj ga. Gledaj ga u oči. ne mršti se i ne radi grimase. Ako ti je stalo, ne svađaj se i psst. OK, daj. Seks pa svađa. Seks bez svađe. Ali NE danas. NE SAD."

3. Zapisano u kostima - Simon Beckett (izdavač: VBZ)  Novi roman perjanice novog britanskog trilera, Simona Becketta, nastavak je uzbudljive, na 28 jezika prevedene bestselling serije o forenzičnom antropologu dr. Davidu Hunteru, čije su uznemirujuće, nimalo ugodne slučajeve domaći čitatelji već imali priliku upoznati u iznimno dinamičnom prethodniku, romanu "Kemija smrti". Doktor David Hunter trebao je vikend provesti kod kuće, s voljenom ženom. Umjesto toga, odluči učiniti uslugu upornom policijskom inspektoru te preko uzburkanog mora otplovi do zabačenog škotskog otoka Rune gdje ga očekuje strašno otkriće. Snažan, nepredvidiv roman pun šokantnih zapleta.

Pretraga