Košarica
Izbornik

Narcis i ruža - Narcis i ruža – moć svjetlosne istine – Daniella Kordić

Narcis i ruža - Narcis i ruža – moć svjetlosne istine – Daniella Kordić

Knjiga "Narcis i ruža" nam poručuje koliko je potrebno učenje na koji se način čistiti, otpustiti prošle odnose, kako iskoraknuti iz destruktivnih obrazaca, kako ulaziti u sebe, susretati se i otpuštati patnje. Pročitala sam fantastičnu knjigu. i potpuno me obuzela od prvog retka, od posvete, pa sve do posljednje rečenice. Intimna je to i osobna ispovijest mlade žene, Danielle iz Samobora i priča o njezinom duševnom iscjeljenju nakon teške depresije i bijega od kuće u kojoj nikad nije vladalo zajedništvo, a kamoli ljubav. Daniellin se otac ubio dok je ona išla u srednju školu. Majka je od prvog dana, pred njom i bratom, izbjegavala svaki razgovor o gubitku i osjećajima, jer iskrenih i otvorenih razgovora u njihovoj kući ionako nikada nije ni bilo. Odnos njenih roditelja je oduvijek bio težak i turbulentan, a majka je od prvog dana bila dominantna nastojeći na van pokazati drugačiju sliku. Svi susjedi, poznanici i okolina bili su uvjereni da je to idealna, krasna obitelji. Majci je oduvijek bilo važno (i važnije) mišljenje drugih ljudi, željela je ostaviti dojam dobre majke i žrtve sudbine. Zajedništvo u toj kući nije postojalo. Daniella se tješila čitajući i pišući dok na kraju nije odlučila napustiti svoje rodno mjesto i Hrvatsku. Gušila ju je ta lažna obiteljska idila i otišla je raditi i studirati u Englesku. Ali ne da bi pobjegla i gurnula stvari pod tepih, već da bi se suočila s razlozima bijega. Daniella nije samo posjetila brojne psihologe, pročitala mnoge knjige na tu temu, već je odlučila upisati i završiti studij psihoanalize u Londonu i tako shvatiti što se u stvari dogodilo i kako si može pomoći. Shvatila je da patnja ne treba biti cilj već sredstvo do duhovnosti, ali samo ako je se čisti.
Je li vam poznat ovakav odnos snaga unutar obitelji? Odrastanje uz majku - energetskog vampira? Ali ne samo majku, jer narcis može biti bilo tko u obitelji. Daniella nam na kroz svoje osobno iskustvo objašnjava što je to narcisoidni poremećaj osobnosti i koliko je on razoran. Ne samo kroz svoje iskustvo već to vrlo vješto i zanimljivo objašnjava kroz različite primjere istinitih životnih priča kroz koje nas upoznaje s narcisovom taktikom "bacanja žrtve na pod". Nisu svi ljudi na istom evolucijskom stupnju razvoja ljudske duše. Svijest je individualna. Čovjek može biti visoko obrazovan, može biti znanstvenik, može biti profesor ili svećenik, ali to ne znači da se približio većoj svijesti. Štoviše, veće znanje, veće je udaljavanje od svijesti. Nitko umjesto nas ne može otpustiti naše umne terete koje smo nakupljali svojim življenjem i spremali ih u ladice nesvjesnog, podsvjesnog i nespoznatog. Vrata tih ladica otvaraju se iznutra, a otvoriti ih možemo samo mi sami. Daniella je spoznala život i shvatila da je on nesvjestan dokle god se duša ne prosvijetli. Ruža u ovoj knjizi izlazi iz narcisovih ralja i to joj donosi novi početak.
Čitanjem knjige spoznat ćete mnoge istine kao što su: mogući poremećaji kao rezultati projekcije narcisoidne osobe, što je to opsesivno-kompulzivni osjećaj, što je panični poremećaj, kako se nositi s unutarnjom bezvrijednošću, zašto trnje ima svoju svrhu, čime se narcis hrani, kakav je to narcisoidni otac, kako oprostiti narcisoidnoj osobi, što je to unutarnje dijete i mnoge druge. Osim objašnjavanja mnogih pojmova Daniella nam kroz nudi i korisne metode čišćenja i osvješćivanja, tehnike meditacije i tehnike čišćenja čakri. Zato velika preporuka za ovu knjigu poslije koje ništa više neće biti isto.

Pratite Daniellu i na njenoj fb stranici: https://www.facebook.com/daniellakordic/
Isus je lijepo rekao: "Ja sam svjetlost nad svjetlostima, sve iz mene izvire i sve u mene uvire, rascijepi drvo, tamo ćeš me naći, podigni kamen tu ćeš me pronaći." Tim je riječima lijepo opisao bijelu neograničenu svjetlost iz koje sve potječe i u nju se vraća, samo ovisi vraća li se veća ili manja.

Pretraga