Košarica
Izbornik

Najiščekivaniji triler desetljeća- "Što nas ne ubije" - David Lagercrantz

Najiščekivaniji triler desetljeća- "Što nas ne ubije" - David Lagercrantz

Već prije osam ujutro na vrata kuca dostava knjiga. Još tako reći "vrući" iz tiskare na moj kućni prag stiže najnoviji svjetski hit i senzacija, nastavak serijala Millenium Stieg Larssona - "Što nas ne ubije" Davida Lagercrantza. Timing nije mogao biti bolji. Knjiga je stigla na police na današnji dan u tridesetak zemalja po cijelom svijetu. Hvala mojoj najdražoj izdavačkoj kući u Hrvatskoj - Fraktura. Naime predstavljanje ove knjige se događa danas u Zagrebu u Gajevoj 2 uz zanimljiv program. Žao mi je da nisam u Gajevoj, ali barem mirišem i grlim toliko očekivanu knjigu. Stieg Larsson i njegova prva knjiga "Muškarci koji mrze žene" mi je promijenila život. Zahvaljujući njoj sam osvojila nagradu za najbolju čitalačku kratku recenziju i otputovala u Stockholm. Navratite danas u Gajevu 2 ako ste u gradu. I naravno nabavite ovu kontroverznu knjigu. Jer....

Jer napisati nastavak trilogije ovako maštovitog, hrabrog i genijalnog Stiega Larssona koji je nažalost naglo umro od infarkta i ostavio nas bez puno dobrih knjiga, je svojevrsni fenomen. Nakon gotovo deset godina od smrti Stiega Larssona švedski pisac David Lagercrantz napisao je četvrti dio 'Milenija', dosad književne trilogije pokojnog Stiega Larssona o fascinantnoj (anti)junakinji Lisbeth Salander. Det som inte dödar oss' - tako na švedskom jeziku glasi naslov novog nastavka. Blomkvist i Salander zaslužili su nastaviti živjeti', objasnio je svoju motivaciju za pisanje novog romana s njima u središtu,  autor Lagercrantz. Oboje su opet zajedno u avanturi od koje zastaje dah. Larrson je navodno radio na četvrtom romanu u vrijeme smrti, no Lagercrantzov se ne nadovezuje na tu građu. Tako tvrde iako to nikada nećemo saznati. Lagercrantz je radio na računalu bez pristupa internetu kako bi se zaštitio od krađe podataka. Pametno, jer knjiga upravo govori o sve većoj opasnosti koja nam prijeti  od "hakera" i krađe podataka. 

Lagercrantz je ugledni švedski novinar i pisac iz takozvane "više klase". Roditelji su mu bili bogati vlasnici izdavačke kuće i intelektualci. Lagercrantz je najpoznatiji po knjizi "Ja sam Zlatan Ibrahimović" (2011.), službenoj biografiji slavnog nogometaša prodanoj u nekoliko milijuna primjeraka. Napisao je još biografiju švedskog pustolova Gorana Kroppa (1997.), švedskog izumitelja Hakana Lansa (2000.), te romansiranu biografiju britanskog matematičara Alana Turinga "Syndafall i Wilmslow" (2009.).

Pretraga