Košarica
Izbornik

Stigle nove knjige - tri zabavne priče i jedan punokrvni hrvatski krimić

Stigle nove knjige - tri zabavne priče i jedan punokrvni hrvatski krimić

1. Čuvaj me - Daniela Sacerdoti 

Nakon prilično neveselog životnog razdoblja koje uključuje sukobe s roditeljima i suprugovu nevjeru Eilidh odluči otići u malo škotsko selo u kojem je provela djetinjstvo, u nadi da će tamo pronaći mir i utjehu. Vrijeme će učiniti svoje i ona će se potupno oporaviti. Obnovit će prijateljstvo s Jamieom, samohranim ocem djevojčice koju je majka ostavila radi ostvarenja umjetničke karijere, a izuzev tog gubitka, Jamie je morao pretrpjeti još jedan – smrt majke. Nakon toga, povukao se u sebe, kćer mu je jedina svijetla točka u životu i ništa drugo ga ne zanima. Istodobno, Iako ni Eilidh ni Jamie nisu u potrazi za novom ljubavi, u priču se upleće netko tko za njih dvoje ima drugi plan. Netko, tko će unatoč njihovom protivljenju, pokrenuti niz naizgled slučajnih događaja kako bi stvari pogurao u pravom smjeru. Katkad, kad izgubimo nadu, pomoć stiže od onih od kojih bismo to najmanje očekivali.

2. Kamo si otišla, Bernadette? - Maria Semple 

Roman jvas tjera na čitanje, neodoljivo napisan, duboko potresan. Priča o geniju koji ne zna pronaći svoje mjesto, priča o položaju majke i kćeri u ovome svijetu. Bernadette Fox na zlu je glasu. Za Elgieja Brancha, čudo od djeteta zaposleno u Microsoftu, ona je urnebesna, lako zapaljiva, nadarena, nesređena žena. Za druge majke, koje se okupljaju ispred škole dovozeći i odvozeći svoju djecu, ona je prava opasnost za okolinu. Za arhitektonske stručnjake ona je revolucionarna arhitektica. Za petnaestogodišnju Bee ona je najbolja prijateljica i, sasvim jednostavno, mama. Ali, Bernadette odjednom nestane. A Bee mora krenuti na putovanje do kraja svijeta kako bi je pronašla.

3. Propali kongres - Goran Tribuson 

Najnovija knjiga Gorana Tribusona novi je napeti krimić iz pera tog izuzetno produktivnog i jednog od naših najčitanijih proznih pisaca, u kojemu se vraća u siječanj 1990. i vrijeme raspada Saveza komunista Jugoslavije. Na posljednjem, izvanrednom kongresu SKJ došlo je do sukoba između vladajućih struktura republičkih organizacija SKJ, što je uzrokovalo njegov raspad.

4. Ukroćeni - Emma Chase  Zabavno i prava književna senzacija.

Pretraga