Košarica
Izbornik

Nestao – Dror Mišani – prvi slučaj Avrahama Avrahama - psihološki triler zanimljive strukture uz neočekivane obrate

Nestao – Dror Mišani – prvi slučaj Avrahama Avrahama  - psihološki triler zanimljive strukture uz neočekivane obrate

Postoje knjige koje ne možete odložiti nakon što ih počnete čitati - i ovo je jedna takva. Dror Mišani, mladi izraelski pisac je u pisanju takvih knjiga pravi majstor.

Dječak, 16-godišnji Ofer Sharabi je nestao. Inspektor Avi Avraham isprva ne vjeruje da je uopće bilo zločina, no dječaku nema nikakvog traga. Ofer u dosadašnjem životu nema crnih mrlja, živi mirnim obiteljskim životom s majkom, ocem i sestrom. CSI nema u što zagristi. Nametljivi učitelj koji živi u istoj zgradi kao i Oferova obitelj i koji je podučavao Ofera, čiini se, zna više nego što je rekao ili je to samo namjerno zbunjivanje nas čitatelja? Dakle, roman je manje vođen radnjom, ali je više posvećen psihologiji i životu svojih likova. Kako pozitivnih tako i negativnih.

Prvi slučaj inspektora Avija Avrahama, pronalazača istine, ispostavlja se kao obiteljska tragedija s više od jedne žrtve koju treba oplakati.
Dror Mišani mi je još jednom potvrdio da zna pisati odlične trilere. "Nestao" je vrlo intenzivan, psihološki uvjerljiv prikaz teške istrage. Čitajući ne naslućujemo što se dogodilo nema velikih akcijskih scena, nema policajaca superheroja, već je istraga ta koja se razvija polako, vrlo sporo uz puno razgovora, propitivanja, i otkrivanja. Malo po malo i ja sam se pretvorila u pravog detektiva.

To vam Dror Mišani priušti, jer vas jednostavno uvede u istragu i vi ste najednom tamo, dio priče. Sviđa mi Mišanijev stil pisanja, poseban ugođaj koji vlada knjigom i puno iznenađenja koja nadilaze ono što bismo očekivali.
Jedva čekam i drugi dio Avramovih istraživanja, jer "Nestao" je tek prvi dio trilogije koja nam slijedi.
Velika preporuka za knjigu i ovog pisca.

Pretraga