Košarica
Izbornik

Ljubav(i) mog života – Taylor Jenkins Reid - emotivna ljubavna priča o ženi između dva muškarca

Ljubav(i) mog života – Taylor Jenkins Reid - emotivna ljubavna priča o ženi između dva muškarca

"Pri kraju sam večere s obitelji i zaručnikom, kad me nazove suprug." Da. To je početak! Ups, rekla sam, kako je to moguće? Ima muža, a večera sa zaručnikom? Da, to je Emma.
A Emma Blair ima veliku guzu, 167 cm, trideset i jednu godinu, dječački kratko podšišanu kosu, oči boje lješnjaka i drugi zaručnički prsten. Emma je na prvu godišnjicu braka saznala da se helikopter njezinog muža srušio iznad Pacifika. Potraga je trajala danima, ali tijelo nije pronađeno i nakon određenog vremena Emmin muž Jesse koji je bio njezina prva i velika ljubav, proglašen je mrtvim. Zamislite duševnu bol i usamljenost koja prati takvo saznanje!? Emmina bol i ogromna rana počinje zacjeljivati tek kada je srela svog Sama, prijatelja iz djetinjstva i osnovne škole i počinje zaljubljivati. To ide sporo, oprezno i s puno tjeskobe. Emma je u međuvremenu napustila Kaliforniju i vratila se kući u Massachusetts k roditeljima i sestri i preuzela voditi obiteljsku knjižaru Blair Books. (Nakon toga sam je još više zavoljela) Jer, u ovom romanu i knjige igraju sporednu ulogu.

Čini se da je sve u redu, da je Emma napokon krenula živjeti. Sam je zaprosi i ona pristane.

No, nedugo nakon zaruka Emma na telefonu začuje glas svoga - supruga!! Zamislite tu situaciju, taj šok! Morate se pitati " Što bih ja napravila u toj situaciji?" Morala bih se odlučiti koga ću odabrati - muža kojeg su proglasili mrtvim i kojeg nisam vidjela dvije godine ili zaručnika koji mi pruža svu ljubav svijeta, ima razumijevanja za sve moje boli, rane, drame i strahove. Upravo se to događa i Emmi. I doista joj nije lako. Divila sam se njezinom karakteru jer ima snažnu osobnost i živi svoje snove te se ne boji priznati stvari i reći ih otvoreno s iskrenošću kakvu imaju neke žene. Zato sam se s njom mogla poistovjetiti i jako dobro razumjeti njezin svijet misli. Sama, njezinog zaručnika, sam također zavoljela na prvu jer je vrlo posebna osoba: rijetko se susreće netko tako nesebičan i drag. A Jesse? Otpočetka sam se pitala kakav je on? Kako je nesreća utjecala na njega i kako će se na kraju sve završiti? Taylor je složila baš uzbudljivu priču, jer do kraja ne znate za koga će se Emma odlučiti. Za muža, svoju prvu ljubav ili za Sama i - drugu ljubav? Osim toga, tu je i ogromna grižnja savjesti.

"Ljubav(i) mog života" je roman velikih emocija. Priča je snažno usredotočena na Emmine osjećaje i misli – ljubav, tugu, bol, strah, brigu, krivnju, stid i tjeskobu. Kao čitatelj sam se lako mogla uvući u Emminu kožu i razumjeti uspone i padove njezinih emocija iako se nikad nisam našla u situaciji da volim dva muškarca istovremeno. Je li to uopće moguće? U opisima ljubavnih trokuta odluka je često predvidljiva, no u ovom romanu moguća su oba rješenja i to do samog kraja. Do kraja ostaje uzbudljivo i napeto kakvu će Emma odluku donijeti, a neminovno navijate za jednog od njih. Neću vam odati za koga sam ja navijala. To prepuštam da sami osjetite i doživite. Zato čitajte ovaj roman o sudbini, gubitku, boli, životnim borbama, čudima i važnoj odluci: odluci za pravu i istinsku ljubav.

Taylor Jenkins Reid američka je spisateljica najpoznatija po svojim romanima "Sedam muževa Evelyn Hugo", "Daisy Jones i šestorka", "Jedna prava ljubav" i "Malibu gori" koji uskoro dolazi i kod nas.
Rođena je u Marylandu 20. prosinca 1983. akad je imala 12 godina obitelj je preselila u Acton, Massachusetts. Diplomirala je na koledžu Emerson u Bostonu medijske studije, a karijeru je započela u filmskoj produkciji. Preselila je u Los Angeles i radila kao asistentica u castingu, a prije nego je dobila prvi ugovor za knjigu radila je u srednjoj školi prije nego što je dobila ugovor za knjigu. Sa svojim prvim književnim agentom potpisala je ugovor s 24 godine!]
Forever, Interrupted, prvi roman, objavljen je 2013. Reid je koscenaristica televizijske emisije "Resident Advisors", premijerno prikazane 2015.
Njezina knjiga "One True Loves" objavljena je 2016. uskoro će se moći gledati 2023. a glume Phillipa Soo, Simu Liu i Luke Bracey. Roman "Sedam muževa Evelyn Hugo" objavljen je 2017. uz velike pohvale, a priča o izmišljenoj zvijezdi Starog Hollywooda koja otkriva dugo čuvane tajne.
Roman iz 2019. "Daisy Jones & The Six" priča je o usponima i padovima izmišljenog rock benda iz 1970-ih koja je izazvala mnogo pažnje jer je sve zanimalo o kojem je bandu riječ, a djelomično se temelji na Fleetwood Macu. S tim je romanom osvojila nagrade Goldsboro Books Glass Bell Award 2020., bio je finalist za nagradu Knjiga mjeseca za knjigu godine 2021., audioknjiga je proglašena Appleovom najboljom audioknjigoma 2019., a Amazon Studios snimio je mini-seriju koja sada obara rekorde.
"Carrie Soto se vratila" četvrta je i posljednja knjiga njenog "slavnog ženskog kvarteta", nakon Sedam muževa Evelyn Hugo, Daisy Jones & šestorka i "Malibu gori". Taylor je nakon ovog burnog razdoblja izjavila da namjerava uzeti dulju pauzu prije nego što započne svoj sljedeći književni projekt.
Dok je radila u filmskoj industriji, upoznala je i udala se za Alexa Jenkinsa Reida, scenarista i danas žive u Los Angelesu s kćerkom.

Ostale naslove autorice nađite na: Taylor Jenkins Reid

Pretraga