Košarica
Izbornik

Mojih pet najdražih knjiga

Mojih pet najdražih knjiga

Tražite dobre knjige? Pronaći ćete ih  ovdje! Upoznat ću vas sa pet dobrih knjiga koje su mi doslovno promijenile život. Neke se bave duhovnim pitanjima, druge obiteljskim odnosima, samoljubljem, neke gubitkom a sve snažnim emocijama i doživljajem svijeta. Ovo su  knjige koje  šokiraju, bave se kritičnim temama i potiču na razmišljanje. Međutim, svima im je zajedničko jedno: potaknule su me da promijenim način razmišljanja, a u nekim slučajevima i životni stil. Od srca vam preporučujem ovih pet  knjiga i nadam se da će vam iste  također biti od male pomoći na vašem životnom putu i da će na vas pozitivno utjecati. Knjige su prvenstveno čarolija koju stvaramo u svojoj glavi. Svatko na svoj način. Nema dva ista doživljaja knjige. I to je jedino ispravno.

STO GODINA SAMOĆE - Gabriel García Márquez  Priča prati živote sedam neobičnih generacija obitelji Buendia u izmišljenom mitskom selu Macondo u obliku jedne velike magične tapiserije u kojoj se isprepliču svakodnevo i fantastično, jednolično  i čudesno, komično i tragično, ljubav  i mržnja, usponi i padovi, ratovi i mir. Knjiga je puna legendi, anegdota, mašte, ljubavi, strasti, boja, okusa i mirisa.


JEDI, VOLI, MOLI - Elizabeth Gilbert  Putovanje i potraga jedne žene za svime. Od Italije do Indije i Tajlanda. Putopis i kronika odvažne potraga za duhovnim prosvjetljenjem, za smislom života, za ljubavlju i za strašću. Knjiga je napisana duhovito i inteligentno. Uvelike je promijenila moj život i usadila mi je važnu "bubu u uho". Nakon čitanja te knjige ništa za mene više nije bilo isto. I koliko puta sam se zamišljala biti Elizabeth. Ulazila sam u njezine cipele i zamišljala se u Italiji, Indiji i na Baliju.

ČEŠLJUGAR - Donna Tartt  Raritet od knjige koja se u knjiškom svijetu pojavljuje jednom u deset godina. Upravo toliko godina i treba Donni Tartt da napiše knjigu. Za ovaj  roman   autorica je dobila Pulitzera za fikciju. Radi se napetom romanu o umjetnosti i ljubavi punom šokantnih scena. Priča je to o gubitku, preživljavanju, ulozi sudbine i odgovornosti za vlastiti život trinaestogodišnjeg Thea Deckera koji preživi teroristički napad u njujorškom Muzeju za modernu umjetnost dok je s majkom razgledavao slike flamanskih majstora. Napad majka nije preživjela. Ostaje mu nepouzdan otac,  a k sebi ga prima bogata obitelj njegova školskog prijatelja. Nemojte propustiti ovo uzbudljivo književno putovanje od blještavila elitnog New Yorka preko antikvarnih radionica u Greenwich Villageu do pustoši predgrađa Las Vegasa i uskih amsterdamskih kanala.

VODORIGA - Andrew Davidson  Ovo je "mrak" knjiga. Jedna kakvu nikada do sada niste čitali i nakon koje ćete vjerovati u nemoguće. Bezvremenska međunarodna književna senzacija. Kroz roman se provlače dva zanimljiva glavna lika. Jedan prekrasan  muškarac koji se jedne noći strovali s automobilom u provaliju i čudom ostaje živ, ali njegovo tijelo će obilježiti nevjerojatno bolne i strašne opekline. Njegova agonija u bolnici je stravična i sve što on želi je samoubojstvo. No pokraj njegova kreveta pojavljuje se prekrasna žena plavo zelenih očiju, kiparica specijalizirana za izradu vodoriga na krovovima crkvi. Muškarac u agoniji i tajnovita žena podijelit će fascinantnu sudbinu, nezaustavljivu ljubav koja se proteže kroz stoljeća...

 

GONIČ ZMAJEVA - Khaled Hosseini  Ovo je "The knjiga". Više od dvije godine na bestseler listi New York TImesa. Prodano je više od 15 milijuna primjeraka. Izdano u 50 zemalja. Prvi je to roman afganistanskog pisca Khaleda Hosseinija koji nas vodi u moderni Afganistan, nevjerojatno nesretnu zemlju koju je načela sovjetska okupacija a potom dokrajčio talibanski režim i okrutnost. Priča je to o odrastanju, prijateljstvu, gubitku, sramu, osjećaju krivnje na životnom putu od Kabula do Pešavara u Pakistanu te potom do Amerike, točnije do San Francisca. Roman vrvi strahom, ljubomorom, okrutnošću koja nadmašuje čak onu političku. Za ljude koji nisu pročitali ovu knjigu imam veliki upitnik iznad glave.

Pretraga