Košarica
Izbornik

Meni najbolji filmovi na Netflixu ove jeseni

Meni najbolji  filmovi na Netflixu ove jeseni

Uvijek isto: satima pretražujete  po Netflix ponudi i ne možete odlučiti. Možda vam mogu  pomoći: ovdje ćete pronaći moje preporuke za najbolje Netflix filmove ove jeseni.

Komadi žene (Pieces of Woman) – kako se suočiti s tolikom boli i tolikom tugom

Nakon što se  planirani   kućni porod Marthe i Seana pretvara u noćnu moru  i dolazi  do tragičnog kraja, za par počinje tužna odiseja. Traumatični događaj ih je na različite načine ulovio nespremnije nego što su mislili.  Dok se privatno razilaze, tužba primalje ih dodatno  razdire. Kako bi prevladala traumu, Martha započinje pravo introspektivno putovanje. Odlična gluma, teška tema, film nabijen emocijama. Eksplicitne scene seksa i nasilja. Velika preporuka. [caption id="attachment_13007" align="aligncenter" width="1296"]

FATHERHOOD (L-R): MELODY HURD as MADDY, KEVIN HART as MATT. Cr. PHILIPPE BOSSE/NETFLIX © 2021.[/caption]

Očinstvo (Fatherhood) – izazovi samohranog oca

Za Matta i Liz ostvaruje se najveći san kojeg su sanjali. Liz treba roditi njihovu toliko željenu djevojčicu. Ali stvari na porodu krenu po zlu. Majka Liz umire od plućne embolije. Kako će se otac Matt snaći u ulozi samohranog oca i treba li prihvatiti pomoć uže i šire obitelji glavno je pitanje u ovom filmu koji je nabijen emocijama i osjećajem krivnje ali i dužnosti. Zanimljivo je da je ovaj film nastao prema adaptaciji knjige "Two Kisses for Maddy: A Memoir of Loss and Love" Matthewa Logelina, koji je u njoj zapisao svoja iskustva udovca i samohranog oca.

Knives Out - odnosi u obitelji i borba za nasljedstvo 

Volite li krimiće u stilu Agathe Christie onda ćete svakako uživati u ovom filmu s jakom glumačkom ekipom. Glava obitelji – bogati vlasnik izdavačke kuće i romanopisac uspješnih bestselera Harlan Thrombey pronađen je prerezanog vrata u svojoj biblioteci nakon proslave 85. rođendana, na kojoj je bila cijela njegova obitelj – sin, kći, unuci i majka koja izgleda da niti vidi niti čuje. Sve ukazuje na samoubojstvo. Kreće istraga privatnog detektiva kojeg glumi Daniel Craig. Baš sam se zabavila gledajući ovaj film, a dah su mi oduzimale scene snimane u kući punoj knjiga.

The Unvorgivable - emotivno

Film koji se pamti i koji uskovitla sve čovjekove emocije. Sandra Bullock se nakon 15-godišnje zatvorske kazne vraća u društvo, ali tu ne nalazi nikakvu vezu. Jedini cilj i smisao života koji ima je da će moći ponovno uspostaviti kontakt sa svojom otuđenom sestrom koju je u vrijeme počinjenja zločina  morala ostaviti a koja je zatim dana na posvojenje. Napeto, emotivno, dirljivo s odličnom glumom Sandre Bullock.

Yara - istiniti događaj koji će vas šokirati

Film snimljen prema istinitom događaju o nestanku trinaestogodišnje djevojčice Yare u talijanskom Bergamu. Odlučna tužiteljica postaje opsjednuta slučajem i spremna je na sve da dođe do istine. Šokirat će vas način vođenja istrage i konačno razrješenje slučaja.

Love Hard - najbolja božićna romantična komedija od Love Actually 

Najbolja božićna romantična komedija od kultnog filma Actually Love. Fokus je na filmskoj zvijezdi "Vampirskih dnevnika" Nini Dobrev, koja se zaljubljuje u Josha kao novinarka Natalie dok se zabavlja i traži partnera putem interneta. Spontano, ona ga želi iznenaditi za Božić ali na taj način otkriva da je Josh na internetu koristio fotografije svog  visokog i mišičavog prijatelja Taga kako bi sakrio činjenicu da nije dovoljno atraktivan muškarac. Ali Josh ne želi razočarati svoju obitelj koja je sretna da se pojavila djevojka. Pada dogovor. Nasmijat ćete se pošteno.

Pretraga