Košarica
Izbornik

Stigle su nove knjige - svibanjski noviteti!

Stigle su nove knjige - svibanjski noviteti!

Ono uzbuđenje kada stignu nove knjige... Sve me oduševljava - miris novih knjiga, prekrasne glatke nove korice, novi odlomci, novi likovi. Čitanje počinje.

Mračna mjesta - Gillian Flynn  Libby Day bilo je sedam godina kad su joj majka i sestre stradale u ubilačkom pohodu pobjesnjelog sotonista. Jedina je preživjela noćni masakr, a na suđenju je tvrdila da je njezin petnaestogodišnji brat Ben ubojica. Kad ostane bez novca, dvadeset četiri godine poslije prisiljena je na suradnju s Kill Clubom. Članovi te neobične orga­nizacije opsjednuti su davnim ubojstvima, ali pritom uvjereni u Benovu nevinost. Uz njihovu pomoć Libby počinje potragu za istinom koja će razbuditi stare sablasti i dovesti je do šokantnih otkrića... Autorica "Oštrih predmeta" i "Nestale", Gillian Flynn je napetim trilerom osigurala svoje mjesto među najboljim suvremenim piscima ovog žanra. Uspoređuju ga sPlodovima gnjeva Johna Steinbecka i Twin Peaksom Davida Lyncha, doživio je brojna izdanja diljem svijeta,  a u pripremi je i film sa Charlize Theron u glavnoj ulozi. Jezovito, uzbudljivo i nepredvidljivo.

Pokoravanje - Michel Houellebecq  Nnovi roman Michela Houellebecqa, objavljen je na dan kada je izvršen atentat na list Charlie Hebdo. Houellebecq je i ranije često kritički govorio o islamu. No ovaj roman je drugačiji. Houellebecq je najuspješniji suvremeni francuski autor. Njegove knjige prevedene su na više od četrdeset jezika. Njegov šesti roman „Pokoravanje“ u prvom redu je književni događaj. U njemu autor razvija jednu društveno-političku viziju svoje domovine u budućnosti. Zaista je na kraju na čelu La Grande Nation muslimanski predsjednik. Ali on nije radikalni musliman, već karizmatičan i mudar čovjek s vizijom, koji sanja o velikoj i snažnoj Europi.

Dora i Minotaur - moj život s Picassom 

Slavenka Drakulić na osnovi Dorine pronađene bilježnice rekonstruira njezin život, njezinu patnju i radosti, život u kojem je ona bila važnim dijelom pariškoga nadreali­stičkoga umjet­ničkoga kruga. Paul Éluard, Jacques Lacan, Georges Bataille i mnogi drugi slikari, pjesnici i filozofi s kojima je Dora Maar prijateljevala dio su ovoga fascinantnog zapisa koji razotkriva njezinu intimu i ovisnost o Pablu Picassu, čovjeku koji je u svemu, od odbačene žice do svojih žena i ljubavnica, vidio samo materijal za svoje stvaralaštvo. Dora i Minotaur portret je žene koja je doživjela slom dijeleći život i ideale sa strastvenim genijem, roman koji nijednoga čitatelja, a pogotovo čitateljicu neće ostaviti ravnodušnim prodirući duboko u psihu najvećih umjetnika, koje osjećamo kao svoje životne suputnike i supatnike.

Pretraga