Košarica
Izbornik

Pet knjiga koje su me u ovoj 2021. inspirirale i potakle na promjenu

Pet knjiga koje su me u ovoj 2021. inspirirale i potakle na promjenu

Kao i mnoge druge stvari, moj ukus za knjige ne stane niti u jednu ladicu. Nisam ograničena ni na jedan određeni žanr, temu ili autora. Knjiga me mora osvojiti od prve sekunde. To mi je najvažnije i mora biti autentična. Moram osjetiti autora, njegova zapažanja i vrlo brzo shvatim govori li autor  istinu ili ne. I onda počinje onaj ugodan osjećaj povezivanja s knjigom. Kao da plešemo u paru, ujednačeno i bez zastajkivanja. Knjige za osobni razvoj posebno volim čitati. Ne volim ih podcjenjivati.  Evo pet knjiga koje su me posebno inspirirale u ovoj godini:

Metoda Wim Hof – ključ vlastitog blagostanja Nizozemac Wim Hof desetljećima je pomicao granice fizičke i mentalne otpornosti i najpoznatiji je po svom gotovo jednostavnom izdržavanju  ekstremne hladnoće. Njegovi su rekordi izvanredni, od sjedenja u posudi punoj leda gotovo dva sata do trčanja maratona u pustinji bez gutljaja vode. Na Wim Hofa se isprva gledalo samo kao na simpatičnog "luđaka", ali ga se danas nakon godina istraživanja i dokazivanja  smatra znanstveno priznatom svjetiljkom i utemeljiteljem Wim Hof metode. Njegova metoda ima prvenstveno  za cilj jačanje imunološkog sustava i opće dobrobiti organizma  kroz vježbe disanja i korištenje hladnoće. Oduševila sam se Wim Hofom, ledenim čovjekom kako ga još zovu,  čitajući o njegovom rođenju, djetinjstvu i životu. Potreslo me je čitati o samoubojstvu njegove prve voljene supruge koja je skočila s osmog kata i ostavila ga s četvero male djece. Ovo nije samo knjiga o zdravlju, već putokaz za sve one koji misle da ne mogu dalje nakon što su doživjeli najveće tragedije i gubitke.  I moj suprug prakticira ovu metodu već više od godinu dana i rezultati su nevjerojatni. Zato preporučujem da što prije pročitate ovu knjigu i upoznate istoimenu metodu. Možda će i vama promijeniti život.

Voli ljude koristi se stvarima, a ne obrnuto –Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus – ovo nije vodič s uputama za oduzimanje imovine

Ova knjiga oduševila me od prve stranice. Sviđa mi se što je pisana u obliku autobiografije. Dakle autori na pametuju, ne dijele savjete već pričaju svoje živote i tako nam približavaju kako su došli do trenutka spoznaje da je manje više, da materijalne stvari ne usrećuju, da posjedovanje tri kuće i tri auta nije smisao života. Uz pomoć ove knjige počinjete  zamišljati život s manje stvari, manje stresa, manje smetnji, manje nezadovoljstva. Jer to je zapravo ono što nas najviše truje, onesposobljuje i umara. Vrijeme je za više vremena, smislenijih odnosa, unutarnjeg rasta i zadovoljstva. Slažete li se? Zato krenite s čitanjem.

Prestanite živjeti na autopilotu – Antonio Neves – preuzmite odgovornost za svoj život i postanite odvažniji i sretniji

Ova knjiga međunarodno poznatog govornika i success coacha Antonija Nevesa vodit će vas da se suočite s teškim istinama o tome gdje ste i kako ste tamo stigli, pozivajući na suosjećanje, poštenje i odgovornost. Nema boljeg vremena od sada da preispitate svoj život i postavite jače temelje za sljedećih 30 dana. Korak po korak, možete postati aktivni igrač u vlastitom životu i ponovno otkriti ono što vas čini sjajnim. Neves nikoga ne štedi u ovoj knjizi. Ni sebe, ni vas. Gleda istini ravno u oči. Sve o čemu Antonio piše i „pametuje“ i sam je iskusio. Zato mi je knjiga posebno draga i primjenjiva. Jedino takvim knjigama vjerujem. Zapratite i njegove podcaste na you tube kanalu.

Povratak u život – Daniella Kordić – hrvatski ženski Eckhart Tolle

Knjiga koja ne može biti aktualnija za vrijeme u kojem živimo. Zemlja je započela svoju nezaustavljivu regeneraciju. Planet se odlučio za ulazak u izvorni bljesak svjetlosti i nema sile koja ga može zaustaviti na tom putu. Ljudima se razotkrivaju istina, univerzalna znanja i mudrosti. Evolucijski rast je neminovan. Daniellina poglavlja će vam pomoći da nadvladate i uklonite strah, da spoznate čudotvorne moći vaše podsvijesti, da ne trebate  požurivati one koji nisu spremni napustiti egoživot i krenuti u spoznaju svoje izvorne moći. Svi u jednome – jedan u svemu novi je svjetlosni moto čiju ćemo izvornu ljubav uskoro vidjeti na svom voljenom planetu. Do tada oboružajte se razumijevanjem, suosjećanjem i strpljenjem.

Ne brinite se tjeskobno ni za što – Max Lucado

Kako mene ova sjajna knjiga tješi, diže i usmjerava! Ako prolazite kroz teška vremena, zgrabite je i pročitajte, ne oklijevajte ni sekunde. Ako ne prolazite kroz teška vremena, ipak je zgrabite i pročitajte. U svakom slučaju, puno će vam pomoći. Ne mogu vam je  dovoljno preporučiti.

Pretraga