Košarica
Izbornik

Nove knjige za ljetno čitanje

Nove knjige za ljetno čitanje

Najljepši i najdraži osjećaj za svakog ljubitelja knjiga je dolazak novih knjiga koje trebaju biti pročitane u kućnu biblioteku. Nove knjige imaju poseban čar. Njihov miris, glatke i uredne naslovnice, stranice još nikad listane koje pripadaju samo tebi. Ljetni praznici i godišnji odmori su inače vrijeme kada nabavi knjiga za čitanje posvećujemo posebnu pažnju i vrijeme. Tražimo naslove koji se čitaju bez daha a nisu opterećeni epitetima ‘laki’ i ‘ljetni’. I meni su upravo stigle nove knjige i ovo ljeto ću uživati u njima:

1.Trilogija Znak lava (Glas u vjetru, Odjek u tami  i Sigurno kao svitanje) osvojila je milijune čitatelja diljem svijeta. Njome se Francine Rivers proslavila kao spisateljica povijesnih romana nadahnutih duhovnim temama, istovremeno vješto istkavši jednu od najljepših ljubavnih priča - izdavač Verbum.

2. Zvuk banana - potpisuje turska novinarka Ece Temelkuran koja je ovu snažnu političku i ljubavnu priču smjestila u Bejrut, u ljeto 2006. godine. U tom gradu se životi dviju mladih žena, Filipine i Deniz, povezuju na neobičan način.

3. Propuh, papuče i punica - Cody McClain Brown  ponosni splitski zet i priučeni Zagrepčanin, fantastično zapaža kako se živi u Hrvatskoj pa je kroz svoj poznati i omiljeni blog napisao svojevrsni vodič za preživljavanje u Hrvatskoj. Uspoređujući hrvatski i američki način života on nam, na urnebesno smiješan i često vrlo dirljiv način, poručuje: 'Ljudi, osvijestite i počnite cijeniti ono što jeste.' Kao nitko dosad 'prozreo' nas je beskrajno simpatičan Amerikanac iz Oklahome… koji to više nije.

4. Vedanta glas slobode - od Vivekānanda. Jer želite li učiti o yogi, smislu života i hindskoj religiji pročitaje ovu knjigu. Ona je jedna od rijetkih koja vam može promijeniti život. (Amazon.com) Ovim knjigama zastupljena su meni razna zanimljiva područja - povijest, romantične ljubavi, autobiografija uz malo smijeha, ljudske drame i priče iz dalekih nepoznatih zemalja te uvijek i malo duhovnosti. Bit će to jedno dugo toplo i zanimljivo ljeto.   

Pretraga