Košarica
Izbornik

Moje nove knjige koje čekaju biti pročitane

Moje nove knjige koje čekaju biti pročitane

Nova finska gramatika Triler o identitetu koji na poetičan i inteligentan način govori o problemu nacionalnog i osobnog identiteta. Kao lingvist opsjednut jezikom, Diego Marani propituje kako nas jezik definira i određuje naš identitet.

Vodič za uredan život: mali savjeti profesionalnog ubojice  - Tomislav Bokšić "Toksični" profesionalno je i besprijekorno obavio 66 ubojstava za hrvatsku mafiju u New Yorku. No ovog je puta ubio pogrešnog tipa, pa mora pobjeći iz SAD-a i otpisati način života koji mu se osladio. Ubojitom igrom slučaja našao se u zrakoplovu na putu za Reykjavik u ulozi američkoga TV-propovjednika oca Friendlyja. Na otoku gdje nitko ne prodaje oružje i ne naručuje ubojstva ludi tragikomični zapleti natjerat će Toksičnoga da se zamisli nad vlastitom krvavom prošlošću i neizvjesnom budućnošću.

Neprežaljena Molly Marx  Molly Marx imala je trideset dvije godine kad je smrtno stradala pod sumnjivim okolnostima. To nije nimalo umanjilo njezin joie de vivre. Pitate se kako? Pa upravo je otkrila da je stigla u 'ono poslije' i da od tamo zapravo može promatrati one koje je ostavila: Annabel, preslatku četverogodišnju kćer, svoju sestru blizanku Lucy, Kitty, jedinstvenu svekrvu i naravno supruga Barryja, plastičnog kirurga koji prema mnogim svojim pacijenticama razvija odnos koji je puno dublji od profesionalnog. I da, svog ljubavnika.

Drukčija od drugih - Lena Dunham predočava iskustva koja mlada djevojka može doživjeti dok si krči put u životu: kako je to zaljubiti se, biti usamljena, imati pet kilograma viška iako jede samo zdravu hranu, dokazivati se u sobi punoj muškaraca dvostruko starijih od sebe, naći pravu ljubav, i ponajviše, kako je to imati hrabrosti da vjeruješ da baš tvoju priču vrijedi ispričati.

Veličanstveni Poskokovi - Sve ono što je Ante Tomić dosad napisao – romani, priče, filmski scenariji, kazališne drame, i posebno tjedne kolumne – bilo je trasiranje puta za ovaj roman. Veličanstveni Poskokovi su puna mjera Tomićeve zrelosti  u kojoj je hrabrost jedna od njegovih najprepoznatljivijih odlika.

Pretraga