Košarica
Izbornik

Inspiracija pred spavanje - Na ovo sam baš ponosna - lijepo i nadahnjujuće

Inspiracija pred spavanje - Na ovo sam baš ponosna - lijepo i nadahnjujuće

Oduševljena sam idejom ovakve vrste knjige, a istovremeno i pričama svih šezdeset i dvije dame koje su ispričale svoje živote, svoja iskustva, uspone i padove a u konačnici nam objasnile na što su to posebno ponosne. Odlučila sam svake večeri prije spavanja pročitati po jednu priču, ali vrlo često se nisam mogla zaustaviti nego sam čitala i po dvije, tri ili više. Svaka je inspirativna, zanimljiva i jedinstvena na svoj način. Kad pročitaš jednu, vuče te da čitaš i drugu i dalje. Na kraju je bilo premalo priča. Htjela sam još.

Zbirku mogu usporediti s najboljom bombonijerom koja je puna najukusnijih i finih pralina. Obećaš si da ćeš uzeti i kušati samo jednu. Uživaš u toj jednoj,  ali te onda vuče uzeti još jednu, pa još jednu i na kraju - ne možeš stati. Divno je bilo inspirirati se svaku večer ponosom ovih žena.  Najčešće su to djeca, obitelj, posao koji obavljaju, promjene koje su unijele u svoj život, bolesti koje su pobijedile, odluke koje su donijele. U svakoj od priča prepoznaješ i pronalaziš sebe. Jedna žena koja uživa u životu napisala je i vesele stihove: "Osmijeh preliven čokoladom",  "Suze tople obojene nadom", "Nježan šapat poprskan medom", "Poljubac umočen u viski s ledom", "Karamelom natopljene snove",  "Govore da se to ljubav zove",  "Veseli pogled obasjan zagrljajem",  "Sve ti to večeras u snovima šaljem"...   Knjiga pršti optimizmom i vjerom u dobro. Sve ove žene krasi iskrenost i hrabrost. Čestitke njima i Olgi Štajdohar Pađen koja je imala ideju i koja je prikupila sve ove priče.
Nakon čitanja sam se i sama zapitala na što sam posebno ponosna u svom životu. Osim moje troje djece koja su izrasla u dobre, odgovorne i empatične ljude, ponosna sam na moj projekt Čitaj knjigu. Ponosna sam da sam Hrvatsku i regiju barem malo potaknula na čitanje, kod ljudi povećala svijest o važnosti čitanja i što uspješno širim svoju ljubav prema knjigama.  

img_2989

Pretraga