Košarica
Izbornik

Dogovor za brak - Jennifer Probst

Dogovor za brak - Jennifer Probst

Oni se svađaju. Oni trebaju jedno drugo. A duboko u njima tinja - žar.

Alexa je u potrazi za Gospodinom. Savršenim. Muškarac njenih snova treba biti obiteljski čovjek ali istovremeno biti bogat i imati 150.000 USD samo za nju. Jer, jedino tako Alexa može spasiti roditeljsku kuću koja je pod hipotekom te dalje voditi svoju knjižaru. Kada joj atraktivni Nick, prijatelj iz tinejdžerskih dana,  koji joj je već jednom slomio srce,  predloži "dogovorni brak" Alexa je ogorčena. Jer Nick je sve ono što Alexa ne voli kod muškaraca:  dobro izgleda, umišljen je i pun sebe. Osim što Nick ima dovoljno novaca da pomogne njoj,  ona bi njemu mogla pomoći ali samo ako se uda za njega. Milijarder Nicholas Ryan ne vjeruje u ljubav i brak ali, da bi naslijedio ujakovu tvrtku, mora imati suprugu, i to odmah. Pravila prilikom dogovornog sklapanja braka su jasna: nema vezivanja, nema sexa a njihov će odnos biti isključivo poslovan. 

Dogovor je jedno, a stvarni razvoj događaja izmiče kontroli.

Jennifer u ovom romanu dobro opisuje tu čestu borbu muškarca ili žene između osamljenosti i straha da ne budu povrijeđeni. Tako se i Nick i Alexa teško prepuštaju osjećajima, slobodno uživajući u međusobnoj pažnji. Zbog loših iskustava sa svojim roditeljima i ranim ljubavima stalno odustaju od vezivanja i predavanja. Misle da će time biti slabiji i ranjiviji.

Osim toga u priči se  naglašava važnost oprosta i objašnjenje zašto za takav plemenit čin nikada nije kasno. Uvijek postoji vrijeme za oprost. Brak je prljava stvar. Ludi griješe i ponekad čine grozne stvari. Ali zavjet koji polažu trebao bi uključivati i dobra i teška vremena.

Jennifer Probst donosi strastvenu i divlju ljubavnu priču, koja vas pogađa ravno u srce. Knjiga se lako čita, puna je šarma, erotike i određene životne radosti. Svi kažu da je tisuću puta bolja od "Pedeset  nijansi sive"(koju nisam čitala pa ne mogu prosuditi).

Jennifer je suvremena američka autorica poznata po svojim senzualnim ljubićima koje piše za renomirane izdavače ljubavnih romana. "Dogovor za brak" njen je književni prvijenac koji je mjesecima bio na vrhovima književnih top lista (New York Timesa, USA Todaya i Wall Street Journala). Neko je vrijeme radila kao instruktorica joge. Danas živi i piše u New Yorku.

Pretraga