Košarica
Izbornik

Prvi dan ostatka tvog života – Maud Ankaoua – koje fantastično putovanje

Prvi dan ostatka tvog života – Maud Ankaoua – koje fantastično putovanje

Osvijestimo se, jer svakom od nas nedostaje jedna dobra metoda. Život je samo niz izbora. Sami smo odgovorni za stanje duha u kojima želimo živjeti, u svakom trenutku.

Pravo iznenađenje i jedna od knjiga koje ću dugo pamtiti i koju ću često prelistavati, puna dobrih i mudrih savjeta i uputa. Ako ste voljeli knjigu "Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan" zavoljet ćete i ovu - Prvi dan ostatka tvog života. To je jasno kao dan. Maud Ankaoua je stručnjakinja za međuljudske odnose, a ovo je njezin prvi roman, bogat poukama i ispunjen nadom. Zauvijek će promijeniti vaše razumijevanje svijeta i podsjetiti vas na bitne stvari u životu. Više od milijun čitatelja posegnulo je za ovom pričom koja sabire stotine principa osobnog razvoja koje lako i sa zadovoljstvom slijedimo. Volim kad autor spoji radnju, putovanje i likove s promišljanjem o životu. Nakon takve pročitane knjige osjećam se bolje i ispunjenije. Maud nam daje prave lekcije o ljubavi, suosjećanju, otpuštanju, povjerenju u druge i u ono što se može promijeniti. Pravo umirenje u trenucima sumnje. Ova knjiga je, pogotovo u vremenima u kojima živimo, prava alternativa strahu i tjeskobi te upućuje na otvorenost prema svijetu i ljubavi. Putovanje u srce Himalaje nudi ugodan dašak svježeg zraka i nade. "Ne osvajaš planinu, osvajaš sebe", nit je vodilja ove knjige. Postignite i vi bolju verziju sebe, ostavite "Ego" i zadržite - Ljubav.

Knjiga se ne upušta u religiozne ili duhovne doktrine, ova nas knjiga poziva, poput heroine Maëlle, da naučimo voljeti sebe kako bismo bolje voljeli druge, da napustimo svoje strahove koji nas blokiraju, i da shvatimo koliko je život jednostavan i lijep. Maëlle, junakinja knjige koja mi je odmah prirasla srcu, financijska je direktorica brzorastućeg start-upa, živi mahnitim tempom kao i svi mi. Njezin se život svodi na posao, beskrajne sastanke, vječne rokove koje je teško pratiti i rijetke prilike da posjeti teretanu. A Maellini snovi? Za njih nema vremena. Stavila ih je na čekanje. Poznato zar ne? Takav  uhodani život ne ostavlja joj prostora ni za ljubav u koju se ionako svaki puta razočarala, ni za zabavu, hobije, a kamo li za strasti. No, to se promijeni kad je njezina najbolja prijateljica Romane zamoli za veliku uslugu, riječ je o pitanju života ili smrti. Maëlle, skeptična, prihvaća misiju unatoč brojnim obavezama. Od Romane dobiva avionsku kartu za Nepal gdje će joj, ne baš lagani uspon na Annapurnu, biti pravo inicijacijsko putovanje. Kad Maelle shvati da stvarnost možda nije onakva kakvu je ona vidi i u kakvu vjeruje, počinje njezina potraga. Tijekom silnih iskustava  i susreta, Maelle će naučiti tajne duboke sreće, radosti i zahvalnosti što će joj preobraziti život. Ali, hoće li spasiti svoju prijateljicu?

Zato i vama preporučam da se spakirate, pripremite, odjenete toplo, obujte dobre cipele za hodanje i ponesite ruksak. Otputujte u Nepal. Čeka vas mnogo zanimljivih susreta, prepreka, fizičkih i psihičkih te nadmašivanja samoga sebe. Mislim da je ova knjiga izvrstan dar sebi i vama dragim ljudima. Preporučujem je sto posto.

Prevela: Maja Ručević

 

Pretraga