Košarica
Izbornik

3 pitanja o novoj knjizi za Innu Moore

3 pitanja o novoj knjizi za Innu Moore
1. Kako ste došli na ideju za novu knjigu "Zelenooka"

Ideja o Kat rodila se dok sam pisala Dvojnicu, priču o Harper i Beckfordu. Kat se tamo spominje kao njezina prijateljica, jedna od bližih osoba, ona je glas razuma, surovog života, bez trunke romantike. Kao jedna jaka žena, koja je proživjela u mladim godinama grozna iskustva, postala je zatvorena i izrazito oštra. Upravo takvom liku htjela sam podariti priliku za ljubav i zajedništvo, sve ono što joj je nedostajalo. Tako su u njezin život ušli Adam i Miller. Na Adama je posebno slaba jer ju on treba i razumije, a zbog te slabosti dogodila se i bliskost s njegovim starijim bratom, i dok je Harper senzibilna i spremna sve učiniti za ljubav, Kat je ta koja ju odbija, sve dok se ne pojavi njezina druga ličnost, Ava.

2. Kako ste istraživali temu?
Internet danas daje odgovore na sve. Tako da mi je to bio izvor informacija koje iz iskustva ne znam ili nisu proizvod fikcije, već su čiste činjenice.

3. Koji su dijelovi knjige bili najzahtjevniji za pisanje?

Definitivno je najzahtjevniji dio bila Adamova bolest, tako da sam gledala video klipove, čitala medicinske članke o Beckerovoj mišićnoj distrofiji. Htjela sam da on ima djelomičnu samostalnost, da bolest polako napreduje, ali da u neočekivanom trenutku ta bolest pokaže svoju nemilosrdnost. Jednako tako, čitala sam i članke o podvojenim ličnostima, no tu nisam zalazila preduboko u medicinske analize. Što se tiče samog odnosa para, tu nisam imala izazova. Priča se složila u mojoj glavi još dok sam pisala Dvojnicu. I moram priznati da je ovaj par jedan od mojih omiljenih.

"Zelenooka" je naslov desetog romana Inne Moore, produktivne spisateljice koja je osmišljavajući sudbine svojih ljubavnih parova napravila u Hrvatskoj nakladnički pothvat koji je do prije nekoliko godina bio nezamisliv. Njezine knjige danas su na policama uz najčitanije strane autorice ljubavnih i erotskih romana, a mnoge čitateljice ni ne znaju da Inna Moore zapravo piše na hrvatskom. Priče i romane kakve je i sama voljela čitati, Inna Moore započela je pisati i objavljivati na Wattpadu i na društvenim mrežama. Iz nastavka u nastavak, oko erotskih priča nepredvidivog zapleta, strastvenih susreta i sretnog kraja počelo se okupljati publika na društvenim mrežama. Slijedila su izdanja objavljena na Amazonu, čime je Inna Moore ispunila zahtjeve svojih brojnih čitateljica i omogućila im da uzmu u ruke knjigu o junacima o kojima su čitale na društvenim mrežama. Prvi ukoričeni naslov Inne Moore bio je "Voajer", a slijedili su "Usudi se", povijesni serijal "U okovima" i "Tatica", pisan u tandemu s Kiki Knox. Romae Inne Moore možete kupiti ovdje: Inna Moore

Pretraga