Košarica
Izbornik

3 pitanja o novoj knjizi za Danijelu Martinović

3 pitanja o novoj knjizi za Danijelu Martinović

1.Kako ste došli na ideju za novu knjigu "Šalabahter života – Neopisivo"?

Definitivno je ideja pronašla mene. Prije otprilike tri godine u jednom sasvim običnom danu uzela sam kemijsku i list papira i počela pisati bez plana, bez reda, bez cilja... a rezultiralo je time da sam se istinski zaljubila u pisanje. Ovo je moja druga knjiga motivacijskih poetskih zapisa Šalabahter Života  – Neopisivo, a kako stvari stoje biti će toga još puno.

2. Kako ste istraživali temu?

Po sistemu - sama pala, sama se ubila Većina zapisa je plod mog osobnog iskustva u kojima opserviram svijet, ljubav, smisao, postojanje onako kako vidim, doživljavam, osjećam. Voljela bih da to ljudima bude neka smjernica, da vide da nisu sami, da se tuge, razočaranja, padovi i samoće događaju i onima koji stoje pred njima sa osmijesima... i da na kraju, kada prođe sve, uvijek osmjeh ostaje.

3. Koji su dijelovi knjige bili najzahtjevniji za pisanje?

Pisanje mi nije bilo zahtjevno, ali čitanje nekih dijelova nakon vremenskog odmaka bilo je vrlo intenzivno i interesantno iskustvo. Zato bi pisanje preporučila svakome jer poezija spava u srcu svakog čovjeka... treba je samo probuditi.

"Šalabahter života – Neopisivo" druga je knjiga Danijele Martinović nakon prve "Šalabahter života", objavljene prije tri godine. Danijelini "Šalabahteri" knjige su poetskih zapisa u kojima poručuje – budite svoji, slušajte svoje srce i mislite svojom glavom i budite uvjereni da će sve biti dobro. Danijela Martinović je, naime, u svojoj pjevačkoj karijeri postigla maksimum – bila je vokal grupe "Magazin" kojoj je donijela megapopularnost, a kao solo pjevačica interpretirala je neke od najvećih hitova hrvatske popularne glazbe. Njezin nastup na Euroviziji 1998. s pjesmom "Neka mi ne svane" smatra se i danas jednim od najuspjelijih nastupa Hrvatske na tom europskom festivalu. No, dok se u zahtjevnoj profesiji pjevanja pred publikom trebala dokazivati, pisanje je bio prostor slobode koji je otkrivala u tišini i samoći i ispunjavala ga ohrabrenjima, nadanjima i pozitivnim mislima u potrazi za istinskim zadovoljstvom i svrhom koje je - neopisivo. "Dugo mi je trebalo da se uvjerim da moja vrijednost nije proporcionalna broju ljudi koju su ispred mene", rekla je Danijela Martinović na jednom od predstavljanja svoje knjige. "Šalabahteri" nisu prvo spisateljsko iskustvo svestrane umjetnice – prva knjiga Danijele Martinović bila je dječja slikovnica "Dama pleše na kiši" 2007.

Pretraga