Košarica
Izbornik

Tri pitanja o čitanju za Daniellu Kordić

Tri pitanja o čitanju za Daniellu Kordić
  1. Koju knjigu trenutačno čitate?
Čitam Teške majke koju je napisala psihologinja i spisateljica Terri Apter. Prekrasna knjiga čija mi je tematika dobro poznata i zato uvijek volim pročitati nešto novo o toj temi. Terri u knjizi istražuje dvojbe teških odnosa, primjerice: Zašto majka i u našoj srednjoj i kasnijoj životnoj dobi, kad bi se moglo očekivati da smo potpuno izgrađene osobe i donosimo samostalne odluke, ima toliko snažan i moćan utjecaj na nas? Zašto u sebi nosimo vječno zapečaćenu majčinu sliku i kako se ona odražava na naše živote? Pitanja su to na koja ćemo, čitajući ovu knjigu, dobiti zanimljive odgovore…
  1. Koju knjigu namjeravate sljedeću pročitati?
Sljedeću knjigu koju namjeravam pročitati i koja me čeka kod kuće kad se vratim s mora svakako je Druga strana slutnje Nikše Sviličića. Čula sam toliko dobroga o ovoj knjizi, a i nalazi se na top preporukama na Vašem portalu Čitaj knjigu, tako da je ona zasigurno moj sljedeći izbor.  
  1. Koju knjigu uvijek imate pri ruci?

Eckharta Tollea. Uvijek je tu. Bio je uz mene i kada sam prolazila najizazovnijim životnim situacijama u procesima duhovnog buđenja. Njegove knjige Nova zemlja i Moć sadašnjeg trenutka duhovni su klasici. Tollea i njegovu životnu partnericu Kim Eng imala sam zadovoljstvo i osobno upoznati na seminaru u Kostarici. Na osnovi onoga što sam doživjela pri tom susretu, Eckharta bih opisala u tri riječi: tih, miran, skroman. Tih – u moći sadašnjeg trenutka. Miran – u tišini unutarnjeg spokoja. Skroman – u snazi duhovne veličine.

Pretraga