15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://citajknjigu.com 300 4000
Čitaj knjigu | Izvrsna stranica za knjigoljupce i sve one koji će to tek postati.

Ja sam glasnik – Markus Zusak

February 2, 2014
4136 Pregleda
  Pročitana! Nije me osvojila kao i njegova Kradljivica knjiga, ali je priča simpatična i s dobrom namjerom. Mladi junak knjige Ed Kennedy zapravo vodi život bez smisla i cilja. Nije završio nikakve škole, ništa ga posebno ne zanima ima...

 

Pročitana!
Nije me osvojila kao i njegova Kradljivica knjiga, ali je priča simpatična i s dobrom namjerom.
Mladi junak knjige Ed Kennedy zapravo vodi život bez smisla i cilja. Nije završio nikakve škole, ništa ga posebno ne zanima ima isto tako prosjećne prijatelje koji uglavnom gube dane, kartaju i ne znaju zašto su na ovome svijetu.
I to se mora promijeniti.
Eda kao da netko počne voditi kroz život s namjerom da ga nauči, da mu da smjernice i smisao.
Ed počne činiti dobra djela. Kroz dobivene karte i upute susreće različite ljude i pomaže im i na taj način uči život.Spoznaje sebe. Poruka ove knjige je definitivno ta da je činiti dobro i druge činiti sretnima jedina istinska sreća . Tek kada to spoznaš spreman si i zreo sebe mijenjati i činiti sretnim.
Osim nepoznatim ljudima na kraju dolazi na red karta AS srce…..i tu je vrijeme da se Ed pozabavi svojim najbližim prijateljima i djevojkom koju mu se sviđa ali kojoj do kraja nema hrabrosti prići .
Neću vam sve odati…čitajte jer knjiga je simpatična i prpošna.
Samo ću još citirati zadnje retke :
“Audreyini prsti isprepleteni su s mojima, svjetlost se još nekoliko trenutaka zadrži, a meni su u ušima riječi koje sam čuo jutros. A ako tip poput tebe može zasukati rukave i učiniti ono što si učinio za sve te ljude , možda može svatko. Možda svatko može živjeti izvan granica onoga za što se smatra sposobnim.
Uto shvatim.
Ja uopće nisam glasnik .
Ja sam poruka.”

 

Komentari 0

Odgovorite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.