15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://citajknjigu.com 300 4000
Čitaj knjigu | Izvrsna stranica za knjigoljupce i sve one koji će to tek postati.

“The Film Club” – David Gilmour

April 24, 2014
2622 Pregleda
Moram vam prenijeti oduševljenje ovom knjigom koja, na žalost, nije prevedena kod nas. Knjiga nam prenosi istinitu i čarobnu priču a o odnosu oca i sina nakon raspada obitelji. Često zaboravimo, barem kao djeca, da su i roditelji samo ljudi...

Moram vam prenijeti oduševljenje ovom knjigom koja, na žalost, nije prevedena kod nas.

Knjiga nam prenosi istinitu i čarobnu priču a o odnosu oca i sina nakon raspada obitelji.

Često zaboravimo, barem kao djeca, da su i roditelji samo ljudi i kako nema jedinstvenog uspješnog recepta kako biti dobar roditelj. O čemu je riječ?

Otac David ugledni je filmski kritičar, pisac i režiser i mora se suočiti s pubertetskim mušicama 16-godišnjeg sina Jessea koji ne želi nastaviti školovanje i koji se odaje neurednom životu, isprobava lake droge i “prakticira” buntovništvo na svim razinama .

Otac nalazi rješenje u zanimljivom prijedlogu: Jesse ne mora u školu, dobit će stan i hranu kod oca pod uvjetom da tjedno pogledaju tri filma po očevom izboru, te da nakon gledanja filma diskutiraju i pričaju o porukama iz filma i to povezuju s pravim životnim situacijama.

Na početku taj dogovor sinu nije po volji, ali veoma se brzo otac i sin, upravo kroz filmove, počinju zbližavati….razumijevati.. Sin uči o životu, ljubavi i prijateljstvu kroz filmove ali i diskusije s ocem. Na površinu izlaze problemi i brige kako oca tako i sina: Jesseovi ljubavni jadi, Davidova privremena nezaposlenost, briga za budućnost, Davidova sjećanja. Tako se polako budi interes jednog za drugim, ali se i gradi njihovo međusobno povjerenje i odanost.

Kroz knjigu shvaćamo koliko je težak pubertet za djecu, koliko je to važno razdoblje, uostalom kao i svako.

Osim toga, lista filmova koju je otac vrlo pomno odabrao silno je zanimljiva i može biti preporuka za svakog čitatelja knjige ili ljubitelje filmova. Kroz knjigu saznajemo zanimljive detalje o režiserima, scenarijima i glumcima iz tih “slavnih ” i svima nama poznatih filmskih klasika.

Otac i sin se na kraju zbližavaju, upoznaju i pokazuju da nikad ne treba odustati u izgradnji toplih obiteljskih odnosa. Svakako čitati na engleskom ili njemačkom tko može !

Komentari 0

Odgovorite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.