15 49.0138 8.38624 arrow 0 bullet 1 4000 1 0 horizontal https://citajknjigu.com 300 4000
Čitaj knjigu | Izvrsna stranica za knjigoljupce i sve one koji će to tek postati.

Dijete zvano ONO

February 1, 2014
4301 Pregleda
Ovu knjigu  sam pročitala prije par godina…i nisam znala da je prevedena kod nas. Knjiga je istinita priča…i daje veliku nadu jer usprkos velikom zlostavljanju i zanemarivnju Dave je uspio izrasti u prekrasnog i velikodušnog čovjeka koji ima obitelj i...

Ovu knjigu  sam pročitala prije par godina…i nisam znala da je prevedena kod nas. Knjiga je istinita priča…i daje veliku nadu jer usprkos velikom zlostavljanju i zanemarivnju Dave je uspio izrasti u prekrasnog i velikodušnog čovjeka koji ima obitelj i ne zamjera nikome niti mrzi one koji su mu nanjeli veliku nepravdu.
‘Dijete zvano ‘ono” stravično je svjedočanstvo o jednom od najgorih slučajeva zlostavljanja djeteta u povijesti Kalifornije.
To je priča o Davidu Pelzeru kojeg je njegova emocionalno nestabilna majka alkoholičarka tukla i izgladnjivala. Bio je drugo dijete od njih ukupno pet. Majka je na njega imala poseban pik. Izvodila je nepredvidljive igre mučenja zbog kojih umalo da nije izgubio život. Da preživi morao je naučiti igrati majčine igre jer ga ona više nije smatrala sinom nego robom; nije ga smatrala dječakom, nego predmetom.

Knjiga je godinama bila bestseler i prodana je u više od 1.600.000 primjeraka.
Spavao je u podrumu i nosio poderanu i smrdljivu odjeću. Kad bi mu majka dopustila jesti, što je bio vrhunac luksuza, bili su to ostaci koje su čak i psi odbijali. Vanjski svijet nije ništa znao o tom užasu. Nije imao nikoga komu se mogao obratiti osim vlastitim snovima koji su ga održali na životu i pružali mu osjećaj da se netko brine za njega, da ga zove sinom.

Uspio se izvući iz tog nezamislivog pakla. Danas se bavi pisanjem knjiga i aktivan je u borbi protiv zlostavljanja djece i mladih.

Komentari 5
 • January 27, 2015 12:29 pm

  kinder surprise

  […]that is the finish of this report. Right here you will uncover some web-sites that we consider you’ll enjoy, just click the hyperlinks over[…]

 • January 29, 2015 4:05 am

  chip and dale cartoons

  […]Sites of interest we have a link to[…]

 • February 5, 2015 1:08 am

  std testing

  […]Sites of interest we’ve a link to[…]

 • February 6, 2015 8:29 am

  Informative and precise

  Its hard to find informative and accurate information but here I noted

 • February 9, 2015 4:54 pm

  learn to count to 20

  […]that would be the finish of this report. Right here you will uncover some websites that we consider you’ll enjoy, just click the links over[…]

Odgovorite

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.